GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi
Toplantıdan detay
MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Yıldız'ın konuşması
ETCEP Ekip Lideri Fatma Özdemir Uluç'un konuşması
Projenin uygulandığı okullardan detay Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi
ETCEP kapsamında Mardin'deki 4 pilot okulda 700 öğrenciye yönelik proje tamamlandı
MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Yıldız:
"Bu seferberlik faaliyetlerinin Mardin ayağını gerçekleştiriyoruz. Buradan sonra da Malatya'da bu hareketi yapacağız. Hedef kitleye amaçladığımız şekilde ulaştık"
"Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi" (ETCEP) kapsamında Mardin'deki 4 pilot okulda 700 öğrenciye yönelik çalışma sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Türkiye genelinde 10 ilde pilot olarak uygulanmaya başladığını belirterek, bu güne kadar söz konusu illerde çeşitli etkinlikler yapıldığını söyledi.
Yıldız, en kapsamlı faaliyetlerin Mardin'de yapıldığına işaret ederek, şöyle dedi:
"Bu AB ile imzalanmış 3,2 milyon Avroluk bir proje. Projedeki hedef kitle Türkiye'de 10 ildeki 40 okulda eğitim gören yaklaşık 57 bin öğrenci. Bu kapsamda bir seferberlik başlattık. Bu seferberlik faaliyetlerinin Mardin ayağını gerçekleştiriyoruz. Buradan sonra da Malatya'da bu hareketi yapacağız. Hedef kitleye amaçladığımız şekilde ulaştık. Bu da memnuniyet verici."
ETCEP Ekip Lideri Fatma Özdemir Uluç da proje ile cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini belirtti.
Bunun bugüne kadar bu yönde yürütülen örnek çalışmalardan biri olduğunu vurgulayan Uluç, "Kız ve erkek çocukların cinsiyetlerinden kaynaklı herhangi bir ayrımcılığa uğramadan eşit fırsatlara ulaşmasını hedefliyoruz." diye konuştu.
Uluç, bunun için de eğitim politikaları ile müfredatını gözden geçirdiklerini aktardı.
ETCEP kapsamında kurulan Revizyon Komisyonunun çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, 11 öğrenim programının cinsiyet eşitliği açısından incelendiğini ve 82 ders kitabının analiz edildiğini aktaran Uluç, ilerleyen dönemlerde hazırlanacak ders kitaplarında, tavsiye kararları dikkate alınarak toplumsal cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapan bölümlerde revizyona gidilebileceğini kaydetti.
Uluç, şunları dile getirdi:
"Hem MEB hem de özel yayın evlerinin kitapları incelendi. İncelemenin sonucu MEB'de ilgili birimlerle paylaşılacak. Elbette nihai hedeflerimiz değişimlere ışık tutması ki bundan sonraki süreçte ders kitapları hazırlanırken bu duyarlılıkla yaklaşılabilsin."
Trabzon, İzmir, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Batman, Samsun ve Mardin'de tamamlanan yerel toplumsal seferberlik kampanyalarına bugüne kadar 10 bine yakın öğrencinin katıldığı, projenin Malatya ve Karaman'da
Son Dakika › Güncel › Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?