Trabzon'da Büfeci Cinayeti Davasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Büfeci Cinayeti Davasında Gerginlik

Trabzon\'da Büfeci Cinayeti Davasında Gerginlik

Trabzon'da işyerinde bıçaklanarak öldürülen büfe sahibi Nizamettin Gültekin'in katıl zanlısı Hasan Yüksel'in yargılanmasına bugün başlandı.

25.04.2013 13:40  Güncelleme: 13:45

Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi Kahramanmaraş Caddesi üzerinde 11 Şubat günü işyerinde bıçaklanarak öldürülen büfe sahibi Nizamettin Gültekin'in katıl zanlısı Hasan Yüksel'in yargılanmasına bugün başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya cezaevinden jandarmaya ait özel bir minibüsle getirilen sanık Hasan Yüksel katılırken, araçtan indirilerek adliye binasına alındığı sırada maktül yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Sanığa saldırmak isteyen maktül yakınlarını jandarma ve polis ekipleri güçlükle sakinleştirip kontrol altına almaya çalışırken, bu sırada sıkılan biber gazından bir gazeteci de etkilendi. Saat 10.00 sıralarında başlayan duruşmada yaklaşık 15 tanık dinlenirken, gerginlik duruşma sonrasında sanık Hasan Yüksel'in cezaevine götürüleceği sırada da devam etti.

Öldürülen büfe sahibi Nizamettin Gültekin'in yakınları, polis ekipleri ve jandarma görevlilerini aşarak cezaevi aracının yanaştığı bölgeye girmek istedi. Bu sırada çevrede toplanan Gültekin'in yakınlarından birinin sanığın yine başka biraç araçla adliyeden çıkartılarak götürüldüğünü bağırması üzerine kızgın kalabalık yola doğru koşmaya başladı. Çevik kuvvet ekipleri ile maktül yakınları arasında adliye ve valilik çevresinde kovalamaca yaşanırken, bir maktül yakını da bu sırada yolu trafiğe kapatmak istedi. Kızgın vatandaş güçlükle ikna edilirken, polis ekipleri kızgın kalabalığı ikna etmekte zor anlar yaşadı.

Duruşmanın ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Trabzon'da 11 Şubat'ta Gülbaharhatun Mahallesi'ndeki Songül Büfe'de büfe sahibi Nizamettin Gültekin 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yaptığı incelemeler sonrasında cinayeti işlediği belirlenen 43 yaşındaki Hasan Yüksel, olaydan 10 gün sonra Yozgat'ta yakalanarak tutuklanmıştı. Hasan Yüksel hakkında "Canavarca hisle adam öldürmek, suç delillerini gizlemek" suçundan dava açılmıştı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Büfeci Cinayeti Davasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement