Trabzon'daki Ayasofya'nın İbadete Açılması - Son Dakika
Güncel

Trabzon'daki Ayasofya'nın İbadete Açılması

Trabzon\'daki Ayasofya\'nın İbadete Açılması

KOBİDER Başkanı Özgenç: "Camiler Allah'a ibadet edilen yerlerdir, hiçbir kanun ve kanun koyucular onun asıl maksadından farklı bir şekilde kullanılmasına müsaade edemez"

07.07.2013 17:09

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon'da geçmişte cami olarak kullanıldıktan sonra müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılmasına destek verdi.

Özgenç. yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması tartışmalarının gerçek olduğunu belirterek, "Ayasofya, 52 yıl aradan sonra cami olarak yeniden ibadete açıldı. Bundan çok mutluyuz ve gururluyuz. Mutluyuz, çünkü tarihi mirasımızın güvencesi olan eserlere destek oluyor, sahip çıkıyoruz. Zira KOBİDER olarak biz sosyal sorumluluk anlayışı ile hareket eden bir kuruluş olarak, bugüne kadar özellikle Trabzon Ayasofya'nın eskiden olduğu gibi tekrar camiye çevrilmesi yönünde sürekli destek verdik. Bu desteğimiz hala da devam etmekte" ifadelerini kullandı.

Tarihi eserlerin aslına dönüştürülmesinin güzel bir şey olduğunu vurgulayarak Trabzon'daki Ayasofya'nın cami olarak hizmet vermesini destekleyen Özgenç, tarihi mekanın geçmişte cami konumundan müzeye çevrildiğinin bilinen bir gerçek olduğunu kaydetti.

Özgenç, Trabzon Ayasofya konusunu sık aralıklarla gündeme taşımalarından sonra başlatılan çalışmaların bittiğini ifade ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ayasofya Camisi, bugüne kadar aslında hiç olmadığı şekliyle maalesef müze haline getirilmiştir. Camiler Allah'a ibadet edilen yerlerdir, hiçbir kanun ve kanun koyucular onun asıl maksadından farklı bir şeklide kullanılmasına müsade edemez."

Trabzon'da geçmişte cami olarak kullanılan, ardından müzeye dönüştürülen ve bir süre önce de yeniden cami olarak hizmet vermesi için düzenlenen Fatih Mahallesi'ndeki tarihi Ayasofya, 52 yıl aradan sonra resmen ibadete açılmıştı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'daki Ayasofya'nın İbadete Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement