Trabzonspor, Kızıltepe'de Spor Kompleksi Yapacak - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor, Kızıltepe'de Spor Kompleksi Yapacak

Trabzonspor, Kızıltepe\'de Spor Kompleksi Yapacak

Kızıltepe ilçesinde kurulacak olan spor kompleksinde yetişecek yetenekli gençler kulüp altyapısına gönderilecek. Kızıltepe Trabzonsporlar Derneği Başkanı Aydın: "Yetenekli çocukları yetiştirip Trabzonspor altyapısına göndereceğiz"

03.09.2013 11:48

İBRAHİM SİNCAR/ADNAN KOÇHAN - Trabzon spor Kulübü, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde spor kompleksi yaptırıyor.

Kızıltepe Trabzonsporlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, AA muhabirine Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği olarak Kızıltepe'de bir spor kompleksi kuracaklarını söyledi.

Kompleksin kurulması için yaklaşık olarak 500 bin liraya ihtiyaç duyulacağını ifade eden Aydın, bunun 170 bin lirasının dernek tarafından karşılanacağını söyledi. Kendisinin Mardinli olmasına rağmen çocukluğundan bu yana Trabzonsporlu olduğunu ve 22 yıldır da Trabzonspor Kulübü üyesi olduğunu belirten Aydın, Güneydoğu'da ilk kez böyle bir projenin yapıldığınını bildirdi.

Projeyi Trabzonspor'un desteğiyle gerçekleştireceklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Trabzonspor böyle bir kompleksi Güneydoğuda ilk kez burada yapacak. Kızıltepe'de nüfusumuz bayağı kalabalık yaklaşık olarak 5 ilden büyüğüz. Kompleks içinde halı sahamız olacak. Bir havuz, kafeterya ve dernek merkezi olacak. Buranın arsası 330 bin liraya alındı. Bu proje yaklaşık 500 bin liraya mal olacak. Mülkiyeti Trabzonspor'a ait olacak. Yapım işlerini de biz üstleneceğiz. Sponsor firmayla anlaşırsak beraber yapacağız, anlaşmasak biz kendi imkanlarımızla yapacağız. Buradan 200 kişinin yararlanmasını hedefliyoruz. Bunlar 8 ile 12 yaş arasında öğrenciler olacak. Onları yetiştirip altyapıdan Trabzonspor'a kazandırmayı düşünüyoruz. Yetenekli çocukları yetiştirip Trabzonspor altyapısına göndereceğiz."

Aydın, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulunun katılımı ile bu ay içerisinde temelini atmayı planladıklarını belirterek, "Eylül ayı içerisinde inşaata başlamayı düşünüyoruz. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu bekliyoruz, bize söz verdi. İnşallah yönetimle beraber hepsi buraya gelecek. Hem derneğimizi ziyarette hem de bu çalışmalarımızı görecek. İnşallah ilk kazmayı ilk olarak buraya o vuracak. İnşaatımız başladığı andan itibaren 3 ay içerisinde bitecek" dedi.

"Çözüm sürecinin etkisi oldu"

Aydın, derneğin kurulmasında Güneydoğu illerinde bulunan Trabzonsporluların da yoğun desteğini aldıklarını, derneğin kurulmasından sonra bölgede ciddi bir taraftar topluluğunun ortaya çıktığını söyledi.

Burada yapılacak çalışmalar için yönetime başvurduğunda çok sıcak karşılandığını özellikle çözüm sürecinin bunda çok etkili olduğunu ifade eden Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Ben Trabzon'da 4 gün kaldım. 67. Olağan Genel Kurul için oraya gitmiştik. Mardinli, Trabzonspor üyesi ve dernek açtığımız için onlara çok ilginç geldik. Sonra tabi ki sevindiler, takdir ile karşıladılar. Ben çoktan bu teklifi Trabzonspor'a götürmüştüm, Sadri Şener döneminde bunu yapmayı düşündüm ama Sadri Bey bir türlü sıcak bakmadı. Özellikle başkanımız bu barış sürecinde buraya özellikle böyle bir yatırımı düşündü. Projemize sıcak baktı, barış sürecine bir destek olsun Trabzonsporlular bir köprü olsun diye  yaptık. Trabzonspor buraya ilk defa böyle bir projeye imza atacak." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzonspor, Kızıltepe'de Spor Kompleksi Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement