Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars'a Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars'a Çevirdi

Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars\'a Çevirdi

Yıllardır antalya başlangıçlı ve kuzey Akdeniz üzerinden devam ederek İç Anadolu'yu kat eden ve Ankara'da son bulan 'Transanatolia' off- road rallisinde, bu yıl ilk kez Kars Sarıkamış üzerinden çizilen bir rota kullanılacak.

21.06.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır antalya başlangıçlı ve kuzey Akdeniz üzerinden devam ederek İç Anadolu'yu kat eden ve Ankara'da son bulan 'Transanatolia' off- road rallisinde, bu yıl ilk kez Kars Sarıkamış üzerinden çizilen bir rota kullanılacak.

Transanatolia off road rallisi, Kars'ta yıllardır faaliyet gösteren ve başarılı ulusal ve uluslararası off road organizasyonlarına imza atan 'EKSİ36 Off Road Kulübü' ile yollarını birleştirecek. Bu yıl ilk kez, organizasyonun sahibi Orhan Çelen'in de desteği ile Kars'ın da dahil olduğu bir rotayı kullanacak. Bu rotada start Ankara'dan 22 Ağustos'ta Ankara'dan başlayarak Yozgat, Sivas, Erzincan ve Erzurum rotasını takip ederek 25 Ağustos'ta Sarıkamış'a gelecek. Sarıkamış'ta verilecek kamp ve teknik molanın ardından yeniden Sarıkamış'tan yola çıkan ekip Rize, Erzurum çizgisinden Karadeniz'in güney hattını takip edip 29 Ağustos günü Ankara'da olacak.

Yaklaşık 8 gün sürecek bu zorlu off road rallisi 2015 yılında Avrupa kıtasında yapılan tek büyük organizasyon olma özeliğine de sahip olduğundan başta büyük fabrika takımları olmak üzere birçok Avrupa kulübünün de katılımı ile gerçekleştirilecek.

Çoğu yurt dışından olmak üzere tahminen yüzün üzerinde aracın eşlik edeceği ve oldukça büyük bir bütçenin harcandığı bu büyük organizasyon Kars'ın ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında adının başarı ile anılmasına da katkı sağlayacak. EKSİ36 off road kulübünün yetkililerinden Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ve Transanatolia'nın bölgedeki etkinliğine halen rehberlik ve danışmanlık yapan Uzm. Emrah Çoban, Sarıkamış başlangıçlı ve Kafkasya'ya uzanan benzer bir off road rallisinin kuruluşlarından beri EKSİ36 kulübünün hedefleri arasında olduğunu belirtiler. Bu sene yapılan Transanatolia rallisinin, hem kendi ekiplerinin hem de bu fikre destek veren Transanatolia organizatörlerinin Kars için önemli olan gelecekteki bu hedeflerine kendilerini bir adım daha yaklaştırdığını ifade etti. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars'a Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement