Tüm Sağlık-Sen: Memura Eş ve Çocuk Zammı Yok - Son Dakika
Güncel

Tüm Sağlık-Sen: Memura Eş ve Çocuk Zammı Yok

Tüm Sağlık-Sen: Memura Eş ve Çocuk Zammı Yok

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, toplu sözleşmeyle memura katsayı yerine taban aylığı zammı yapılması nedeniyle, aile ve çocuk yardımında zam olmadığını belirtti.

10.09.2013 14:26

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, toplu sözleşmeyle memura katsayı yerine taban aylığı zammı yapılması nedeniyle, aile ve çocuk yardımında zam olmadığını belirtti.

Erözgün, yaptığı açıklamada, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeyle memura katsayı yerine taban aylığı zammı yapıldığını ve bunun memur maaşlarına net 123 TL olarak yansıdığını hatırlattı. Gösterge ve yan ödeme katsayısı rakamlarının, yüzdelik zam olmadığı için artmadığını belirten Erözgün, "Memurların eş ve çocuk durumuna göre her ay aldıkları aile ve çocuk yardımının 6 ayda bir gösterge rakamına yapılan zam oranında artıyordu. 0-6 yaş arasında çocuğu olan memur, her ay 38,4 TL, 6 yaşın üzerindeki her çocuk için ise sayı sınırı olmaksızın 19,2 TL alıyor. Gösterge rakamına zam yapılmayacağı için memur 6 yaşından küçük her çocuk başına 21 TL, 6 yaşından büyük her çocuk başına da 10,5 TL kayba uğrayacak. Toplu sözleşmeyle, yoksulluk sınırında hayatlarını sürdürmeye çalışan memurlar, aile ve çocuk zammından da mahrum bırakıldı" dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin tam bir hüsranla sonuçlandığını vurgulayan Erözgün, şunları ekledi:

"-Döner sermaye ek ödemelerinin, emekliliğe yansıtılacak şekilde sabit maaş ödemesine geçilmesini,

-Vekil, 4/C, aile sağlığı elemanı gibi faklı istihdam şekillerine son verilerek tek çözüm, tek kadro uygulamasına geçirilerek, çalışanların daimi kadroya alınmasını,

-Taban aylığının artırılması, giyecek ve yiyecek yardımının günün şartlarına uygun olarak tüm kamu çalışanlarına verilmesini,

-Görevlendirmelerin liyakat ve ehliyete göre yapılmasını,

-Unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavlarının düzenli olarak yapılmasını,

-Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve mobbing'in son bulmasını ve çalışanların güvenliğinin sağlanmasını,

-Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yıpranma payının verilmesini,

-Sağlık çalışanlarına dini bayramlarda ek ödemeden ikramiye verilmesini istiyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tüm Sağlık-Sen: Memura Eş ve Çocuk Zammı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement