Tunus ve Irak, çeşitli alanlarda 18 anlaşma imzaladı - Son Dakika
Güncel

Tunus ve Irak, çeşitli alanlarda 18 anlaşma imzaladı

Tunus ve Irak, çeşitli alanlarda 18 anlaşma imzaladı

Tunus ve Irak, başta güvenlik, sağlık, tıp olmak üzere çeşitli alanlarda 18 anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladı. Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in başkanlığında gerçekleşen oturumda, iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar, güvenlik, sivil savunma, sağlık, tıp, mesleki eğitim, çevre, gençlik ve spor gibi birçok alana odaklanmaktadır. Tunuslu Bakan Ammar, Tunus ve Irak arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da gelişmesini umduklarını belirtti. Iraklı Bakan Hüseyin ise iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerinin genişletilmesi isteğini dile getirdi.

13.05.2024 01:57

Tunus ve Irak, başta güvenlik, sağlık, tıp olmak üzere çeşitli alanlarda 18 anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladı.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın başkenti Bağdat'ta Tunus-Irak Ortak Komitesinin 17. oturumu düzenlendi.

Oturumun Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in başkanlığında düzenlendiği belirtilen açıklamada, iki ülke arasında çeşitli alanlarda 18 anlaşma ve mutabakat zaptının imzalandığı, bunların başta güvenlik, sivil savunma, sağlık, tıp, mesleki eğitim, çevre, gençlik ve spor olmak üzere birçok alanı kapsadığı ifade edildi.

Tunuslu Bakan Ammar, yaptığı konuşmada, "Tunus ve Irak arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin, iki ülke arasında öne çıkan siyasi ilişkiler seviyesine yükselmesini umuyoruz." dedi.

İki ülkenin sunulan fırsatlardan en iyi şekilde yararlanması gerektiğini belirten Ammar, ilaç endüstrisi, tarım, hizmet sektörü, turizm ve ulaşım gibi alanlara dikkati çekti.

Iraklı Bakan Hüseyin de iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkesinin "Tunus ile ortak işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesi ve bunların kültür, ekonomi, gençlik, sağlık ve güvenlik alanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi" yönündeki isteğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus ve Irak, çeşitli alanlarda 18 anlaşma imzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement