Turistler, Göbeklitepe'de Otantik Deneyim Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Turistler, Göbeklitepe'de Otantik Deneyim Yaşayacak

Göbeklitepe'de yeni taş ustaları yetiştirmek üzere bir 'Taş İşçiliği Atölyesi'nin kurulması ve bölgeye gelen turistlere bu otantik deneyimin yaşatılması hedefleniyor.

04.05.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğinde hayata geçirilen Gelecek Turizmde'nin 2016 dönemi başvuruları başladı.
Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, turizm alanındaki yerel istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri üzerinden yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde'nin 2016 dönemi başvuruları başladı. Gelecek Turizmde, geleceğe değer katacağını düşündüğünüz sürdürülebilir turizm fikirlerini bekliyor. 3 Mayıs – 1 Temmuz tarihleri arasında alınacak başvurular içinden seçilecek 3 sürdürülebilir turizm fikrine, fon desteğinin yanı sıra eğitim, planlama, iletişim ve danışmanlık desteği sağlanacak. Destek verilen projeler arasında Göbeklitepe'de taş işçiliği de var...
Destek almaya hak kazanan projeyle, dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe'de 12 bin yıl önce başlamış olan taş işçiliğinin gelecek kuşaklara aktarılması, bölgedeki nitelikli turist sayısının ve turizm gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.
Göbeklitepe'de nihai hedef; turistik ürünlerde kullanılabilecek geleneksel taş işçiliği motiflerinin tespit edilip, paralelinde yeni taş ustaları yetiştirmek üzere bir 'Taş İşçiliği Atölyesi'nin kurulması ve bölgeye gelen turistlere bu otantik deneyimin yaşatılması olarak belirlendi.
Sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmaya destek olacak yeni projeler için başvurular gelecekturizmde.com adresinden alınacak.

İŞTE DESTEK VERİLEN PROJELER:
Misia (Misi Köyü – Bursa),
Mardin'de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması (Mardin),
Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağı (Seferihisar),
Safranbolu Hatırası (Safranbolu),
Göbeklitepe'de Taş İşçiliği (Şanlıurfa),
Malatya'nın Mirası Arslantepe (Arslantepe - Malatya),
Lavanta Kokulu Köy (KeçiborluIsparta),
Kendi Kelebeğini Keşfet (Saimbeyli – Adana),
Nar Kadın ile Edremit'in Yöresel Tatları (Edremit – Balıkesir) (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Turistler, Göbeklitepe'de Otantik Deneyim Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement