Türk Arap Diyaloğu Platformu Birliği Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Türk Arap Diyaloğu Platformu Birliği Genel Kurulu

Türk Arap Diyaloğu Platformu Birliği Genel Kurulu

Genel Sekreter Hürmüzlü: ''Arap ile Türk halkları arasında diyalog imkanlarını açan bir mekanizma olmayı hedefledik''

03.10.2013 22:32

Uluslararası Türk-Arap Diyaloğu Birliği Genel Sekreteri Erşat Hürmüzlü, halklar arasında diyalog imkanlarını açan ve genişleten bir mekanizma olmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbulda düzenlenen genel kurulda konuşan Hürmüzlü,  2012'nin sonlarına doğru kurulan platformun, halklar arasındaki yakınlaşma amacını gerçekleştirmek için yeni bir kurumsal yapılanmaya gideceğini belirtti.

İlerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakacağını duyuran Hürmüzlü, "Bundan sonra, birliğinin hedeflerini gerçekleştirme görevi yönetim kadrosuna katılacak yeni ve genç üyeler de olacak" dedi.

Arap Birliği Ankara Temsilcisi Büyükelçi Muhammed el-Fatih en-Nasıri de Birliğin, önündeki birçok zorluğu ancak girdiği kurumsallaşma sürecini bir an önce tamamlayıp, iki tarafın sivil ve resmi kurumlarıyla ilişkilerini güçlendirmesiyle aşabileceğine dikkati çekti.

Bahreynli diplomat Şeyha Haya Raşid el-Halife ise Birliğin öncelikli hedefinin Türk ile Arap halklarını yakınlaştırıp, birbirilerini daha iyi tanımalarını sağlamak olduğunu, bu noktada da dil öğreniminin önem taşıdığını vurguladı.

İstanbul'daki bir otelde gerçekleşen ve yarına kadar devam edecek genel kurulda, yeni üyelik başvuruları görüşülecek ve birliğin çeşitli organları için seçim yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Arap Diyaloğu Platformu Birliği Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement