Türk Diyanet Vakıf-Sen: Diyanet Çalışanlarına, Hemen Ceza Verme Alışkanlığından Vazgeçilmeli - Son Dakika
Güncel

Türk Diyanet Vakıf-Sen: Diyanet Çalışanlarına, Hemen Ceza Verme Alışkanlığından Vazgeçilmeli

Türk Diyanet Vakıf-Sen: Diyanet Çalışanlarına, Hemen Ceza Verme Alışkanlığından Vazgeçilmeli

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının her yıl unutulduğuna dikkat çekerek, "Geçmişle geleceği kucaklaştıran, unutturmayan, yüce kitabımız Kur'an-ı öğreten, din görevlilerimizin bu hizmetlerini en"...

30.09.2013 10:30

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının her yıl unutulduğuna dikkat çekerek, "Geçmişle geleceği kucaklaştıran, unutturmayan, yüce kitabımız Kur'an-ı öğreten, din görevlilerimizin bu hizmetlerini en üst seviyede yapmalarının önündeki engeller bu haftada mutlaka kaldırılmalıdırTürk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının her yıl unutulduğuna dikkat çekerek, "Geçmişle geleceği kucaklaştıran, unutturmayan, yüce kitabımız Kur'an-ı öğreten, din görevlilerimizin bu hizmetlerini en üst seviyede yapmalarının önündeki engeller bu haftada mutlaka kaldırılmalıdır. Diyanet çalışanlarına, hemen ceza verme alışkanlığından vazgeçilmelidir" dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olması nedeniyle yaptığı açıklamada, diyanet çalışanlarının problemlerinin bu haftada enine boyuna tartışılıp ve çözüm yollarının bulunması gerektiğini vurguladı. Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını her yıl bir konu ile kutladığını belirterek, "'2013 yılında da Cami-Kadın ve Aile' konusu ele alınacağı belirtilmiştir. Bu konular elbette ki camilere ilgi ve vatandaşlar anlamıyla önemlidir. Ancak, haftanın önemli öznesi olan din görevlileri yani çalışanlar her yıl unutulmaktadır. Bu programlar görevlilerce düzenlenmektedir. Bu programlarda Diyanet çalışanlarının problemleri ile ilgili tek kelime edilmemektedir" açıklamasında bulundu.

-"FARKLI DÜŞÜNCELERDEN DOLAYI GÖREVLİLER AYRIMA TABİ TUTMAMALI"-

Din görevlileri başta olmak üzere bütün Diyanet çalışanlarına ve camilere vatandaşların destek ve ilgisinin en üst düzeyde olduğunu ifade eden Ünal, çalışmayla, sorumluluk ve herkesi kucaklamakla bu sevgi ve desteğin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğini belirtti.

Diyanet çalışanlarının kucaklayıcı, birleştirici anlayışı ile kardeşlik ve sevgiyi insanlara yaydığını vurgulayan Nuri Ünal şunları kaydetti:

"Geçmişle geleceği kucaklaştıran, unutturmayan, yüce kitabımız Kur'an-ı öğreten, küçük bir devlet olan ailenin önemini ve çocuklarımızın değerini insanlarımıza anlatan din görevlilerimizin bu hizmetlerini en üst seviyede yapmalarının önündeki engeller bu haftada mutlaka kaldırılmalıdır. Öncelikle Kurum yöneticileri kendi personelini anlayabilmelidir. Onlara değer vermelidir. Dertleriyle dertlenmelidir. Çeşitli bahanelerle Diyanet çalışanlarına, din görevlilerine hemen ceza verme alışkanlığından vazgeçilmelidir. Farklı düşüncelerden dolayı görevlileri ayrıma tabi tutmamalıdır."

-"LİYAKATTEN ASLA ŞÜPHE EDİLMEYECEĞİNE YÖNELİK BİR ANLAYIŞIN HAKİM OLMASI GEREK"-

"Her düzeydeki Diyanet çalışanının kurum benim kurumumdur duygusu ile adaletten ve liyakatten asla şüphe etmeyeceği bir anlayışın hakim olması gerektiğine" dikkat çeken Ünal açıklamasında, "Diyanet çalışanlarının tek ümidi Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Diyanet çalışanlarına ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, vefat edenleri rahmetle yad ediyor, emekli olan ve görevleri başındaki bütün çalışanlarımıza sağlık ve esenlik dileklerimle haftalarını kutluyorum" ifadelerine de yer verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Diyanet Vakıf-Sen: Diyanet Çalışanlarına, Hemen Ceza Verme Alışkanlığından Vazgeçilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement