Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm, Ankara'da Anılacak - Son Dakika
Güncel

Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm, Ankara'da Anılacak

Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm, Ankara\'da Anılacak

Denizli'nin yetiştirdiği, Türk halk müziğinin önemli sanatçılarından Özay Gönlüm, 12'nci ölüm yıldönümünde Ankara'da düzenlenecek geceyle anılacak.

29.02.2012 16:42

Denizli'nin yetiştirdiği, Türk halk müziğinin önemli sanatçılarından Özay Gönlüm, 12'nci ölüm yıldönümünde Ankara'da düzenlenecek geceyle anılacak. Denizli Belediyesi, TRT ve Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Özay Gönlüm'ü Anma ve Denizli Kültür Sanat Gecesi, cuma gecesi Ankara Beşevler'de Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılacak.

Denizli protokolünün de tam kadro katılımının beklendiği Özay Gönlüm'ü Anma ve Denizli Kültür Sanat Gecesi'nde, sanatçının sesinden, 'Ninenin Mektupları' dinlenecek, Pamukkale Halk Oyunları Derneği zeybek gösterisi sunacak, Makbule Kaya ve Yeşim Dağlı, Özay Gönlüm türkülerini seslendirecek. Buldan Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı defileyle anma gecesi sona erecek. Anma gecesi TRT Müzik ve TRT Anadolu kanallarından canlı yayınlanacak.

Gecede Denizli ürünleri de sergilenecek. Anma gecesinde Denizli'nin önemli siyasetçi, bürokrat, işadamı ve sanatçıları bir araya gelecek.

Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Özay Gönlüm'ü Anma ve Denizli Kültür Sanat Gecesi'nin bu yıl dördüncü kez düzenlendiğini belirterek, "Ülkemizin ve Denizli'nin milli değeri olan halk müziği sanatçısı, büyük usta Özay Gönlüm'ü anmak için düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Gazozumuzdan helvamıza, leblebimizden Tavas baklavasına, zeybek oyunumuzdan Buldan bezine kadar tüm kültürel özelliklerimizi gecede misafirlere sunacağız" dedi.

Türk halk müziğinin ustalarından Özay Gönlüm, 1 Mart 2000 tarihinde, 60 yaşında, solunum yetmezliğinden yaşamını yitirmişti.

ONB(İÖ/CK) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm, Ankara'da Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement