Türk İş Başkanı Kumlu'nun İstifası - Son Dakika
Güncel

Türk İş Başkanı Kumlu'nun İstifası

Türk İş Başkanı Kumlu\'nun İstifası

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: "Zaten beklenen bir şeydi, yeni bir şey değil. Sendikalar yasası çıktığı günden bugüne yönetim içinde çok ciddi bir huzursuzluk vardı. Bu da verimli bir çalışma ortamı getirmiyordu"

02.09.2013 16:55

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Mustafa Kumlu'nun Türk-İş Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgli olarak, "Zaten beklenen bir şeydi, yeni bir şey değil. Sendikalar yasası çıktığı günden bugüne yönetim içinde çok ciddi bir huzursuzluk vardı. Bu da verimli bir çalışma ortamını getirmiyordu" dedi.

Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve temsilcileri, Sürmeli Otel'de düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, AA muhabirine Kumlu'nun istifasıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Pevrul Kavlak, "Çoktan beri vardı. Zaten beklenen bir şeydi, yeni bir şey değil. Sendikalar yasası çıktığı günden bugüne yönetim içinde çok ciddi bir huzursuzluk vardı. Bu da verimli bir çalışma ortamını getirmiyordu. Bu yüzden beklenen bir şeydi" diye konuştu.

Türk-İş Sendikası Mali Sekreteri ve Demiryol İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Türk-İş'in yeni genel başkanı olacağıyla ilgli çıkan haberlere ilişkin Kavlak, "Doğrudur" dedi.

-"Arkadaşlarla bir görüşme yapacağız"

Demiryol İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ise Türk-İş Genel Başkanı olarak isminin geçmesini, "Öyle bir şey daha yok. Bu durum yeni bir şey. Şimdi arkadaşlarla bir görüşme yapacağız, öyle bir şey yok daha" şeklinde değerlendirdi.

Konu ile ilgili konuşmak istemeyen Mustafa Kumlu ise Ergün Atalay ile yemeğin düzenlendiği salona beraber girdi.

Mustafa Kumlu, 6-9 Aralık 2007 tarihlerinde yapılan Türk-İş 20. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilmişti. Yaklaşık 6 yıldır devam ettiği Türk-İş Genel Başkanlığı görevinden Kumlu, bugün istifasını açıkladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk İş Başkanı Kumlu'nun İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement