Türk Yıldızları'ndan Lösemili Çocuklara Moral Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Türk Yıldızları'ndan Lösemili Çocuklara Moral Ziyareti

Türk Yıldızları\'ndan Lösemili Çocuklara Moral Ziyareti

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Türk Yıldızları Akrobasi Timi, lösemi hastası genç kızın daveti üzerine Ankara'daki bir hastanede tedavi gören çocuklarla bir araya geldi Davette bulunan lösemi hastası Sultan Tekin: "Türk Yıldızları ile tanışmak benim gerçekleşmeyeceğini düşündüğüm hayalimdi.

13.12.2013 14:25

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Türk Yıldızları Akrobasi Timi, 17 yaşındaki lösemi hastası genç kızın daveti üzerine Ankara'daki bir hastanede tedavi gören lösemili çocuklarla bir araya geldi.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi'ndeki 6 pilot, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklara yönelik düzenlenen söyleşiye katıldı.

Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Binbaşı Bülent Savaş, lösemili çocuklara, akrobasi timinin kuruluşu ve çalışmalarına ilişkin fotoğraf ve videolar eşliğinde sunum yaptı.

-" Konya'da ağırlamak istiyoruz"

Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu, tedavi gören çocukları sağlıklarına kavuştuklarında Türk Yıldızları'nın Konya'daki yuvasında ağırlamak istediklerini söyledi.

Bu söyleşiyi gerçekleştirdikleri için son derece mutlu olduklarını dile getiren Koltukoğlu, Türk Yıldızları'nın çocuklara umut ışığı olmak amacıyla koşa koşa geldiklerini belirtti.

Koltukoğlu, yaklaşık 24 yıldır hava kuvvetlerinde görev yaptığını ve hiçbir şeyin kendisini bu kadar heyecanlandırmadığını ifade ederek, "Bizler cesaret göstererek gösteriler yapıyoruz. Sizler de önemli rahatsızlıklarla müthiş bir cesaretle uğraşıyorsunuz. Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin" dedi.

Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Emrah Şenel de hastaların tıbbi gereksinimlerinin yanı sıra sosyal ihtiyaçlarının da önemli olduğunu söyledi.

-"En büyük hayalimdi"

Sultan Tekin ise hayallerini gerçekleştiren Türk Yıldızı Akrobasi Timi, doktorlar, hemşireler ve hastane yönetimine teşekkür etti.

Hastane odasındaki yatağının, pencere kenarında olduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Bir gün yatağımda uzanırken gökyüzünde Türk Yıldızları ekibine ait uçakları gördüm. Ardından intenetten onlarla ilgili araştırmalar yaptım. Televizyonda çıkan bütün gösterilerini izledim. Onlarla bir araya gelmek en büyük hayalimdi. Türk Yıldızları ile tanışmak gerçekleşmeyeceğini düşündüğüm hayalimdi. Burada bizimle oldukları için çok mutluyum. İyileşip Türk Yıldızları gibi göklerde uçmak istiyorum."

Hastanede tedavi gören 9 yaşındaki Yahya Öner Aktaş da astronot olmayı düşündüğünü ancak Türk Yıldızları ile tanıştıktan sonra pilot olmaya karar verdiğini söyledi.

Küçük çocuğun "Gösteriler sırasında başınız dönmüyor mu? Hiç korkmuyor musunuz?" şeklindeki sorusunu pilotlar, "Uzun süreli eğitimler sayesinde bunu başarıyoruz" şeklinde yanıtladı.

-Sultan'a Türk Yıldızları fuları

Konuşmaların ardından Filo Komutanı Koltukoğlu, Sultan Tekin'e boynundaki Türk Yıldızları fularını, Yahya Öner Aktaş'a da omzundaki Türk Bayrağı'nı hediye etti.

Pilotlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren çocuklar, çizdikleri resimleri de Türk Yıldızları'na verdi.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi ekibi, söyleşinin ardından hastanadeki bazı servisleri de gezdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Yıldızları'ndan Lösemili Çocuklara Moral Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement