Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Sen Lider Oyuncu Olarak Sivrisineği Bahane Ediyorsun,... - Son Dakika
Güncel

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Sen Lider Oyuncu Olarak Sivrisineği Bahane Ediyorsun,...

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Sen Lider Oyuncu Olarak Sivrisineği Bahane Ediyorsun,...

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası'nın basın toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

02.11.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası'nın basın toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Rider Cup'ı kazanacağız" söylemini hatırlattığı Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kısa sürede final serisi gibi çok önemli turnuvaya 4'üncü sene üst üste ev sahipliği yapmış olmanın, Rider Cup'ı kazanmanın yüzde 50'sini hak ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE PASTADAN PAY ALMALI"

Golf sporunda tesisleşmeler hakkında bilgi veren Ağaoğlu, İstanbul'da golf sahası çalışması yapıldığını, Samsun'da da Avrupa'nın en güzel ve en farklı sahalarından birinin hizmete girdiğini söyledi. Golfün ülkeye ve ülke insanına en fazla parayı kazandıran spor dalı olduğunu dile getiren Ağaoğlu, İspanya'nın senede 5.5- 6 milyar dolar golf endüstrisinden gelir elde ettiğini, Türkiye'nin de bu pastadan pay alması gerektiğini vurguladı.

"HAY SİVRİSİNEKLER SOKSUN SENİ"

Turnuvaya katılmaktan vazgeçen Kuzey İrlandalı golfçü Rory Mc Ilroy'e sitemde bulunan Ağaoğlu, ünlü golfçünün Rio Olimpiyat Oyunları'na sivrisineği gerekçe göstererek katılmadığını hatırlattı. Yabancı medya mensuplarının da kendisine Mc Ilroy hakkında soru sorduğunu anlatan Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi sen lider oyuncu olarak oradaki sivrisineği bahane ediyorsun, gitmiyorsun. Hay sivrisinekler soksun seni. Onu da yabancı medyaya direkt söylemedim ama her halde sivrisinek korkusu vardı, o yüzden gelmedi dedim. Şimdi bakıyorsunuz masterın şampiyonu burada. Lee Westwoo 5 senedir arka arkaya burada, sadece kendileri değil aileleri burada. Danny Wiyyett'in 8 ayık çocuğu burada. Şimdi Danny'nin hayatı diğerlerinden daha mı ucuz. Dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu olabilirsiniz, zirvede olabilirsiniz hep orada oturabilirsiniz. İyi sporcu olmak, kazanan sporcu olmak çok farklı bir şey. İyi bir atlet olmak için çok farklı meziyetler lazım. Benim gözümde Danny her zaman iyi bir atlet. Lee mükemmel bir atlet. Tiger Woods bütün nesillere örnek olacak bir atlet. Spora hizmet ediyorsanız, attığınız her adıma dikkat etmek lazım. 'Orada sivrisinek var gitmiyorum, burada rüzgar ters esiyor gitmiyorum öbür tarafta bilmem ne var oraya da gitmiyorum.' Bir gün gelir aradan 3-5 sene geçer hiç bir yerde kabul edilmeyecek hale geldiğiniz zaman, o zaman biraz canınız sıkılabilir. Bu duruma düşen golfçüler de var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Toplantı salonundan detay görüntüler

Ağaoğlu'nun konuşması

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması

(Haber: Faik GÜRSES-Hasan DEMİRBAŞ- Namık Kemal KILINÇ-Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Sen Lider Oyuncu Olarak Sivrisineği Bahane Ediyorsun,... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement