Türkiye ve Çin Arasındaki Füze İhalesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye ve Çin Arasındaki Füze İhalesi

Türkiye ve Çin Arasındaki Füze İhalesi
10.10.2013 13:17

NATO Genel Sekreteri Rasmussen: ''Askeri ekipman alımı milli karardır''

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'deki füze ihalesinin Çinli bir şirkete verilmesi ihtimaline ilişkin "Askeri ekipman alınması milli bir karardır. Bu yöndeki kararların milli nitelikte olması ittifak içindeki en temel ilkelerden biridir" dedi.

Rasmussen, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki füze ihalesine değinerek NATO içinde sadece silahlı kuvvetlerinin değil askeri ekipmanların da birlikte çalışabilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

NATO Genel Sekreteri, "Askeri ekipman alınması milli bir karardır. Bu yöndeki kararların milli nitelikte olması ittifak içindeki en temel ilkelerden biridir. Türk yetkililerin bunun farkında olduğuna güvenim tam" dedi.

Rasmussen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu konuda "henüz nihai karar alınmadığına" vurgu yapan açıklamasını not ettiğini söyledi.

Türkiye ile NATO arasında konuyla ilgili herhangi bir danışma olup olmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Rasmussen, "NATO olarak ittifak içinde tüm müttefiklerle sürekli danışma halindeyiz"  diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ve Çin Arasındaki Füze İhalesi - Son Dakika


Advertisement