Türkiye Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar'dan Taşeronlaşma Çıkışı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar'dan Taşeronlaşma Çıkışı

Türkiye Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar\'dan Taşeronlaşma Çıkışı

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, alınan mahkeme kararlarına rağmen keyfi uygulamalar nedeniyle taşeronlaşmanın önüne geçemediklerini belirterek, “Tüm çabalarımıza rağmen taşeronlaşmayı önleyemiyoruz.

01.03.2014 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, alınan mahkeme kararlarına rağmen keyfi uygulamalar nedeniyle taşeronlaşmanın önüne geçemediklerini belirterek, "Tüm çabalarımıza rağmen taşeronlaşmayı önleyemiyoruz. Hükümet, taşeronlaşmaya çözüm bulacağını deklare ediyor ama bu konuda henüz gerçekleşen bir şey yok. Yasaların uygulanmadığı ve taşeronlaşma sürdüğü sürece, bu günleri bile ararız diye endişeliyiz" dedi.

Adana'daki Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanlarıyla birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu ile görüşen Ramazan Ağar, ülkemizde çalışma koşullarının, sendikasızlaştırma çabalarının doğal sonucu olarak çalışanlar bakımından her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi.

KAZALARIN ARTMASINA NEDEN OLUYOR

İş kollarında genel olarak sendikasızlaştırma çabalarının yoğun şekilde devam ettiğini vurgulayan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 1980'li yıllarda Türk-İş'in sendikalı üye sayısı 2,5 milyon iken, bugün bu rakam 1 milyona düşmüştür. Keza Yol-İş Sendikası'nın bir dönem yaklaşık 2 milyon olan üye sayısı, bugün 700 binlere inmiştir. Tüm bunlar, sendikasızlaştırma çabaları ve taşeronlaşmanın yaygınlaştırılmasının sonucudur. Bugün, özellikle ölümlü iş kazalarının büyük bölümü, sendikasız işyerlerinde yaşanmaktadır. Madencilik iş kolunda ölümlü kazaların yüzde 99'u taşeron işçi çalıştırılan madenlerde meydana gelmektedir. Sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinde daha sağlıklı çalışma koşulları zorunlu kılındığından, iş kazası oranları büyük oranda azalmaktadır. Önceki yıllarda, örneğin Köy Hizmetleri'nde çalışan bütün mevsimlik işçileri yasal yollardan kadroya almıştık. Şimdi gelinen noktada ne yazık ki, mahkeme kararlarına rağmen, taşeron olarak çalışanlar keyfi şekilde kadroya alınmıyor. Bu konuda verilen sözler yerine getirilmiyor. Bu günleri dahi arayacağımız endişesi taşıyoruz."

MEDYA İŞ KOLUNDA SENDİKA ÖNEMLİ

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, özellikle yaygın medyada görev yapan basın mensuplarının sendikalılaşma yolunda önündeki engellerin kaldırılmasını arzu ettiklerini, bu konuda Türk-İş'in desteğini beklediklerini söyledi. Ziyaretlerinden dolayı Ağar ve beraberindeki sendika başkanlarına teşekkür eden Esendemir, "Cemiyet olarak Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte, sendikalılaşmayı yaygınlaştırmak için çaba harcıyoruz. Basın emekçilerinin TGS çatısı altında örgütlenmelerinin önü açılmalıdır" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar'dan Taşeronlaşma Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement