Türkmenler, Yaşar Cengiz'i Unutmadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkmenler, Yaşar Cengiz'i Unutmadı

13.12.2014 22:24  Güncelleme: 22:38

Türkmen lider Yaşar Cengiz ölümünün 10. yılında Kerkük'te anıldı.

Türkmen lider Yaşar Cengiz ölümünün onuncu yılında Kerkük'te anıldı.

Irak Türkmenleri Siyasi Tutuklular ve Şehit Aileleri Derneği, Cengiz'i anma merasimi düzenlendi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, diğer siyasi parti temsilcileri ve Türkmen vatandaşların katıldığı törende Cengiz ve tüm şehitler için dualar edildi.

Yaşar Cengiz'in ağabeyi Ali Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaşar Cengiz, davası uğruna yıllarca işkence ve hapislere maruz kaldı. Şehit olmasının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen bu kadar insanın anmaya gelmesi, onun Türkmen halkını birleştirdiğini gösteriyor" dedi.

Irak Parlamentosu Ulusal İttifak Milletvekili Niyazi Mimaroğlu da Türkmenlerin daha fazla şehit vermemesi için artık silahlanmaları gerektiğini savunarak, "Türkmen milleti ve özellikle gençleri, artık silaha sarılmalı ve silahlı mücadeleye geçmelidir. Ancak bu silahlanma, yasalara göre olmalıdır" diye konuştu.

Yaşar Cengiz, 8 Aralık 2004'te Bağdat-Kerkük karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Irak Türkmenleri Siyasi Tutuklular ve Şehit Aileleri Derneği başkanlığı yapan Cengiz, Türkmen siyasi hareketindeki aktif çalışmaları, sivil toplum faaliyetleri ve gençlere yönelik eğitim çalışmalarıyla tanındı. Hayatını Türkmen davasına adayan Cengiz, Baas rejimince 1987'de tutuklanmış, 2002 yılında serbest bırakılmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmenler, Yaşar Cengiz'i Unutmadı - Son Dakika


Advertisement