Türsab Genel Başkan Adayı Çakmak: 2023 Hedefimiz, 100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Gelir - Son Dakika
Güncel

Türsab Genel Başkan Adayı Çakmak: 2023 Hedefimiz, 100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Gelir

Türsab Genel Başkan Adayı Çakmak: 2023 Hedefimiz, 100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Gelir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) genel başkanlığına aday olan Emin Çakmak, Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılının kutlanacağı 2023'e kadar hedeflerinin '100 milyon turist, 100 milyar dolar' olduğunu söyledi.

08.05.2015 21:54

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) genel başkanlığına aday olan Emin Çakmak, Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılının kutlanacağı 2023'e kadar hedeflerinin '100 milyon turist, 100 milyar dolar' olduğunu söyledi.

TÜRSAB'ın Aralık Ayı'nda yapılacak genel kurulunda aday olduğunu açıklayan 53 ülkenin üye olduğu Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Dönem Başkanı Emin Çakmak, Bodrum'da Kartaca Turizmnin sezona merhaba partisine katıldı. Çakmak, yönetime geçtiklerinde bölgesel genel başkan yardımcılığı görevini üstlenecek Kartaca Turizm Genel Müdürü Fatih Günay'ın ev sahipliğinde düzenlenen partide mangal başına geçerek davetlilere sucuk pişirdi. Sezonun güzel geçmesini dileyen Günay, zor bir sezon yaşanabileceğini, ancak Avrupa'daki yeni pazarlar ve iç pazardaki hareketlilik ile bunun aşılacağını umduğunu söyledi.

CAMİAMIZA HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Geçen Ay TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un Bodrum'daki programında, birliğin genel kurulunda aday olacaklara meydan okuyup, rakiplerinin hoş olmayan bir şekilde kendini eleştirdiği öne sürüp, "Yalanla nereye varacaksınız" ifadelerini kullandığının hatırlatılması üzerine Çakmak, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız hak etmediğimiz sözler söylüyor. Bunlara yanıt vermek istemiyoruz. Turizm camiamıza, sektörümüze ve birliğimize hizmet etmek için yola çıktık. Bizim söylemimiz bu. O hizmeti de gerçekleştireceğiz. Hedeflerimize yürüyoruz. Dolayısıyla mevcut yönetimin hakkımızda söylemiş olduğu 'yalan söylüyorlar' ibarelerini de şiddetle kınıyorum" dedi.

TÜRSAB'da bir bayrak değişiminin şart olduğunu, mevcut yönetimde kronikleşmiş sorunların çözümsüz kaldığı için aday olduğunu vurgulayan Çakmak, bütün bölgelerde çalışma yaptıklarını, delegelerle bir araya gelip, bütün meslektaşları ile sorunları konuşup, dertleştiklerini kaydetti.

ANA HEDEFİMİZ TÜM CAMİAYI TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAK

Göreve geldiklerinde 4 aylık süreci önce 6, daha sonra 8 ve ardından 12 aya çıkarmayı hedeflediklerinin de altını çizen Çakmak, "Bölgenin turizmini canlandıracağız. Alternatif turizm faaliyetleri hayata geçirmek ve bölgeye gelen turist sayısının en az 4-5 katına yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunu sadece TÜRSAB ile yapmamız mümkün değil. Ana hedeflerimizde bir numara, tüm camiayı, otelcileri, rehberleri, acentaları, taşımacıları hepsini tek çatı altında tek kanunla toparlayıp daha sonrada turizm ticaret odamızı kurmak suretiyle güçlerimizi ve sinerjimizi birleştirmek. Destinasyonlarımızın yurt dışında hak ettiği şekilde tanıtımını sağlamak ve ülkemizin dünyanın ilk 3 destinasyonuna girmesi suretiyle 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyon turist 100 milyar dolarla kapatmak istiyoruz. Hedefimiz sadece TÜRSAB'da yönetim değişikliği değil, turizm camiasındaki barışı, birlikteliği sağlayıp dünyadaki bütün destinasyonlarda ülkemizi hak ettiği yere oturtmak" diye konuştu. - Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türsab Genel Başkan Adayı Çakmak: 2023 Hedefimiz, 100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Gelir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement