Uaü 2013-2014 Akademik Yılı Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Uaü 2013-2014 Akademik Yılı Açılışını Gerçekleştirdi

Uaü 2013-2014 Akademik Yılı Açılışını Gerçekleştirdi

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2013-2014 akademik yılının açılışını gerçekleştirdi.

16.09.2013 18:02

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2013-2014 akademik yılının açılışını gerçekleştirdi. Üniversite konferans salonunda düzenlenen açılış törenine Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, Uluslararası Antalya Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılışta konuşan Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe, yeni eğitim yılının ilk ders zilini çaldıklarını belirterek heyecanlı ve güzel bir dönem geçireceklerini dile getirdi. Üniversitenin bu yıl ikinci yılı olduğuna da vurgu yapan Rektör Göktepe, "İki yıldır eğitim veren üniversitemizde bu dönem de bine yakın öğrenciyle başlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz dünyanın 70 farklı ülkesinden buraya geldi. Uluslararası Antalya Üniversitesi ismine yakışır bir şekilde çok farklı coğrafyalardan nitelikli öğrencileri ve hocaları bir araya getirerek, geleceğin dünyasına ve geleceğin Türkiye'sine nesiller yetiştiriyor" şeklinde konuştu. Bu yıl yeni bir fakülte ve bölümün açıldığını da belirten Rektör Göktepe,

"Bu yıl 5 fakülte, 10 ayrı bölümle eğitime devam ediyoruz. Bu seneki yeni fakültemiz güzel sanatlar ve mimarlık fakültesidir. Mimarlık fakültemizle de öğrenci yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET DEĞİLDİR

Açılış törenine katılan ve Türk dış politikasındaki son gelişmelerle ilgili konuşma yapan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, tüm devletlerin dış politikasının kendisini korumak ve çıkarlarını yüceltmek olduğunu ifade etti. Prof. Laçiner, "Diplomaside bir dışa yansıttığınız dil vardır, bir de içeride yaşadığınız ve hissettiğiniz dil vardır. Bir ülkenin ne büyüklükte ve güçte olduğuna bakarsanız, o ülkenin dış politikasını görmüş olursunuz. Bu bağlamda Türkiye büyük bir devlet değildir. Elbette büyük bir tarihe ve büyük bir millete sahiptir ama orta büyüklükte bir devlettir. Cumhuriyet'in kurulması ile birlikte orta büyüklükte devlet sınıfına geçmiştir" dedi.

ATEŞE ATEŞLE YAKLAŞANIN ELİNDE KÜL KALIR

Türkiye'nin zorlu bir zaman diliminde ve zorlu bir coğrafya da olduğunu da belirten Rektör Laçiner, "Bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Lübnan ve bölgedeki diğer ülkelere bakınca büyük krizler göze çarpıyor. Orta Doğu'da mezheplerin savaşı ve iç savaşlar var. Bu çatışmayı körükleyen aktörler de bulunuyor. İran Şiileri gibi. Lübnan'daki diğer gruplar da öyle. İç savaşı, mezhepler savaşını tırmandıracak tarzda tepkiler koyduklarını görüyoruz. Türkiye, bu bölgede mezhepler üstü, dinler üstü, etnik gruplar üstü bir politika izlemeli. Türk dış politikasının bu hedeflere yönelmesi gerekiyor. Herhangi bir mezhebi veya etnik grubu desteklememeli. Demokrasi demeli, seküler alanın genişlemesini savunmalıdır. Ateşe ateşle yaklaşanın elinde sadece kül kalır" dedi.

TÜRKİYE AVRUPA ÜLKESİDİR

Türkiye'nin siyasi partilerine de vurguda bulunan Rektör Laçiner tüm siyasi grupların yeni bir siyasi işbirliği ile hadiselere yaklaşmalarını tavsiye ederek, "Birbirlerinin zararını kendi yararına sanmak yanlıştır" dedi. Öğrenci ve velilerin sorularına da cevap veren Rektör Laçiner, bir soru üzerine de Türkiye'nin bir Avrupa devleti olduğunu belirterek, "Türkiye Avrupa ülkesidir. Yüzyıllardır Avrupa'nın üçte birini yönetmiş ve orada yaşamışsanız Avrupalı olursunuz. Bunun için kimseden izin almaya da gerek yok. Avrupa ülkesiyiz ama neredeyse Avrupa'yı hiç konuşmuyoruz. Almanya'da 5 milyon Türk var. Bu bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan bile fazla. Avrupa'nın Türkiye'yi üyeliğe almamasının tek nedeni ise Müslüman olmasıdır. Yoksa bir ülkenin 1950'li yıllardan bu yana bekletilmesi başka türlü izah edilemez" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uaü 2013-2014 Akademik Yılı Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement