Üç İlde Üç Acı Uğurlama - Son Dakika
Güncel

Üç İlde Üç Acı Uğurlama

Üç İlde Üç Acı Uğurlama

Mardin'de Mayınlı Saldırıda Şehit Olan 3 Askerin Cenazesi Memleketlerinde Toprağa Verildi.

09.08.2010 18:08  Güncelleme: 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Nusaybin'deki mayınlı saldırıda şehit olan askerler için Kızıltepe Komando Taburu’nda

Düzenlenen Törenin ardından, şehit Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil Kahramanmaraş'ta, Zeki İnan Ordu'da,Taner Özdemir ise Kars'ta Gözyaşları arasında Toprağa Verildi.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Kars Devlet Hastanesinden konvoy eşliğinde alınan şehit Jandarma Uzman Çavuş Taner Özdemir'in cenazesi son kez İstasyon mahallesindeki evine götürüldü. Şehit Özdemir'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılan kız kardeşi Şengül Dumlu ile kardeşi Bülent Özdemir ve akrabaları göz yaşlarına boğuldu. Evinin önünde 10 dakika boyunca bekletildikten sonra şehit Özdemir'in naaşı dualar eşliğinde cenaze aracına konularak merkez Fethiye camiine getirildi. İl Müftüsü İlyas Gümüş tarafından ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Ahmet kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, AKP Kars milletvekili Mahmut Esat Güven, Belediyesi Başkanı AKP'li Nevzat Bozkuş, eşi annesi, akrabaları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Namaz sonrası kız kardeşi Şengül Dumlu tabutun yanındaki askerlere sarılarak, "Ne olur kardeşimi götürmeyin" diyerek feryat etti. Eşi Neslihan Özdemir ise 'Tanerim yolun açık olsun, sana hakkımı helal ediyorum" dedi. Cenaze namazı sonrası şehit Özdemir'in cenazesi Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ZEKİ İNAN ORDU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin'de teröristlerce yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen uzman çavuş Zeki İnan (37) memleketi Ordu'da törenle toprağa verildi.

Askeri helikopterle Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan Ordu'ya getirilen şehit İnan'ın cenazesini 19 Eylül Stadyumu'nda Vali Orhan Düzgün, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hacı Sarıışık ve Belediye Başkanı Seyit Torun karşıladı.

Daha sonra şehidin cenazesi Ordu Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile helallik için baba ocağı Karacaömer köyü Aydınlar mahallesine götürüldü.

Ailesi ve çok sayıda vatandaş, şehidin naaşı etrafında toplanırken fenalık geçirenlere 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Şehidin baba evi ve mahalledeki diğer evler Türk bayrakları ile donatıldı.

Helallik alınmasının ardından cenaze Eskipazar köyündeki Eskipazar Camisi'nin avlusuna getirildi.

Buradaki törene şehidin yakınları ile Vali Orhan Düzgün, AK Parti Ordu milletvekilleri Enver Yılmaz, Ayhan Yılmaz, Mustafa Hamarat, Hilmi Güler, Eyüp Fatsa, CHP Ordu milletvekili Rahmi Güner, MHP Ordu milletvekili Rıdvan Yalçın, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Yarbay Sarıışık, törende yaptığı konuşmada, ''Senin asil kanların bu topraklara renk kattı, bu topraklara can kattı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar bu topraklar için şehit olmuş tüm kutsal canlar gibi biliyoruz ki senin de mekanın cennet olacaktır. Artık bu şehidimiz sadece sizin değil, tüm Türkiye'nin evladı olmuştur'' dedi.

Şehit Zeki İnan'ın ailesine taziyelerini sunan Yarbay Sarıışık, sabırlar diledi.

İkindi namazının ardından şehit İnan için cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı askerler tarafından omuzlara alınmadan önce, şehidin eşi Hakime, annesi Fadime ve kızları Hilal ile Sedef İnan, şehidin tabutuna uzun süre sarılarak ağladı.

Askerlerin omuzunda Ordu Garnizon Şehitliği'ne getirilen şehit uzman çavuş Zeki İnan burada toprağa verildi.

Öte yandan, yaklaşık bir yıl önce oluşturulan Garnizon Şehitliği'ne ilk defnedilen şehidin şehit uzman çavuş Zeki İnan olduğu dikkat çekti.

Şehit Uzman Çavuş' Un Cenazesi Samsun'da

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde arama tarama çalışmaları yapıldığı sırada uzaktan kumanda ile mayının patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Zeki İnan'ın (38) cenazesi, Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Askeri uçaktan indirilen cenaze helikoptere konulara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üç İlde Üç Acı Uğurlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement