BURSA-ULUDAĞ'IN ETEKLERİNDE MAHSUR KALAN 2 PARAŞÜTÇÜNÜN KURTARILMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI - Son Dakika
Güncel

BURSA-ULUDAĞ'IN ETEKLERİNDE MAHSUR KALAN 2 PARAŞÜTÇÜNÜN KURTARILMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Bursa'da, uçuş yapmak için Uludağ'ın zirvesine çıkan ve olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamayınca kayalık alanda mahsur kalan yamaç paraşütçüleri Erol Aslantaş ile Oğuz Sipahi'nin ekip arkadaşı Emrah Uzel, olayı anlattı.

07.11.2022 00:28  Güncelleme: 02:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, uçuş yapmak için Uludağ'ın zirvesine çıkan ve olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamayınca kayalık alanda mahsur kalan yamaç paraşütçüleri Erol Aslantaş ile Oğuz Sipahi'nin ekip arkadaşı Emrah Uzel, olayı anlattı. 22 kişilik ekiple uçuş yapmayı planladıkları alana traktörle gittiklerini belirten Uzel, "Hedefimiz Keles bölgesine uçuş yapmaktı. 22 kişiyle başladık ama 6 arkadaşımız yürüyüşten vazgeçti. Diğer arkadaşlarımızla biz zirveye çıktık. Zirvede hava bozuk, rüzgar sert olunca uçuş planımızı iptal ettik. Yürüyerek kırsal Büyükdeliler Mahallesi'ne inmeye başladık. O arada aşağıda irtifada 6 arkadaşımıza hava müsaade etti ve uçuş yaptı. Diğer arkadaşlar da yürüyerek inmeye başladı. Ama yürüyerek inerken 2 arkadaşımız geride kaldı. Geride kalıp rotayı kaçırdıkları ve dik bölgeye indikleri için orada sıkıştılar. Biz sürekli kendileriyle telsizle irtibat halindeydik. Yürüyemeyeceklerini, zor durumda kaldıklarını ve yorulduklarını söyledikleri için beklemelerini söyledik. Ekip olarak aşağı indik. Arama- kurtarma ekiplerine bilgi geçilmişti, onları bilgilendirdik. Herhangi bir uçuş söz konusu değildi. Sadece yorgun oldukları için yürüyemediler. Dik bir bölgede kaldıkları için yürüyüşlerini durdular, destek istediler. Herhangi bir uçuşta kaza olmadı" dedi.

BURSA-ULUDAĞ\'IN ETEKLERİNDE MAHSUR KALAN 2 PARAŞÜTÇÜNÜN KURTARILMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURSA-ULUDAĞ'IN ETEKLERİNDE MAHSUR KALAN 2 PARAŞÜTÇÜNÜN KURTARILMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement