Uludere'deki Operasyonunda Yaralanan, Encü, Para Cezasını Ödedikten Sonra Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Uludere'deki Operasyonunda Yaralanan, Encü, Para Cezasını Ödedikten Sonra Serbest Bırakıldı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 2011 yılı Aralık ayında düzenlenen 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonunda sırasında yaralı olarak kurtulan Servet Encü, yıllar önce aldığı cezadan dolayı gözaltına alındı.

19.08.2013 16:07

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 2011 yılı Aralık ayında düzenlenen 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonunda sırasında yaralı olarak kurtulan Servet Encü, yıllar önce aldığı cezadan dolayı gözaltına alındı. Paraya çevrilen cezasını ödeyen Encü, daha sonra serbest bırakıldı.

Uludere İlçesi'nde 28 Aralık 2011 tarihinde, 34 kişinin yaşamını yitirdiği hava operasyonundan yaralı kurtulan Servet Encü, bugün Silopi İlçesi'ne gitmek üzereyken yol kontrolleri sırasında gözaltına alındı. Uludere-Şırnak yol ayarımındaki arama noktasında yapılan denetim sırasında gözaltına alınan Encü, daha sonra Uludere İlçe merkezine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra savcılığa çıkarılan Encü'nün, 2002 yılından kalma bir para cezasını ödemediği için gözaltına alındığı belirtildi. 2002 yılında katırla bir torba unu köye törürürken sınırda yakalandığını belirten Encü, şöyle dedi:

"O zaman para cezası vermişler haberim yok. Haberim olmamış. Bugün Silopi'ye gidecektim. Yol ayırımındaki kimlik kontrolü sırasında aldılar beni. Uludere'ye getirdiler. Sağlık kontrolünden sonra da savcılığa çıkardılar beni. Para cezasının 180 lira olduğunu söylediler. Cezayı ödedim ve beni serbest bıraktılar." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere'deki Operasyonunda Yaralanan, Encü, Para Cezasını Ödedikten Sonra Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement