Üniversite Kampüsünde Kutlu Doğum Koşusu - Son Dakika
Güncel

Üniversite Kampüsünde Kutlu Doğum Koşusu

Üniversite Kampüsünde Kutlu Doğum Koşusu

Denizli İl Müftülüğü, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kardeşlik Koşusu düzenledi.

19.04.2012 16:12

Denizli İl Müftülüğü, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kardeşlik Koşusu düzenledi. Koşuya 400 üniversite öğrencisi katıldı. Atletler, Hz. Muhammed'in doğum günü ve kardeşlik için start verilan koşuyu 10. Yıl Marşı ile bitirdi.

PAÜ Sosyal Tesisleri'ndeki koşu öncesi düzenlenen törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve üniversite yetkilileri katıldı. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, koşunun amacının koşmak olmadığını belirtti. Gürpınar, Bu bir yarışmanın konusu koşmak değil, gönüllere, sevgili peygamberimizin kardeşlik ahlakını ve ruhunu vurgulamaktır. Gönüllerimizde esasen var olan kardeşliği pekiştirmektir. Eğer zedelenmişse onu onarmak ve kardeşlik ahlakına yeniden işlerlik kazandırmaktır. Bazen etnik kökeni, mezhep ayrlığını ve coğrafi ayrılıkları dile getirmek suretiyle insanları birbirine düşürmeye çalışanlar var. Fitne çıkarmaya çalışanlar var. Bütün bunlara karşı kardeşlik, kardeşlik, kardeşlik diyoruz dedi.

Müftü Alaaddin Gürpınar'ın konuşmasının ardından, Vali Yardımcısı Abdullah Acar sporculara başarı dileyerek yarışmanın startını verdi. Üzerinde Kutlu Doğum Haftası Kardeşlik Koşusu yazısı bulunan tişörtler giyen öğrenciler 2 bin 300 metrelik parkurda koşmaya başladı. Polisevi önünden devam eden öğrenciler yarışı Sosyal Tesisler önünde bitirdi. Yarışmanın finişinde tüm sporcular, Denizli Belediyesi Bando Ekibi'nin çaldığı 10. Yıl Marşı ile karşılandı. Kardeşlik Koşusu'nda ilk beşe giren öğrencilere 1000, 750, 500, 250 ve 150 lira para ödülü verildi. Öğrencilerin tamamına da giydikleri tişörtler hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Kampüsünde Kutlu Doğum Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement