Üniversiteli Ceren Beş Kişiyi Yaşama Bağladı - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Ceren Beş Kişiyi Yaşama Bağladı

Üniversiteli Ceren Beş Kişiyi Yaşama Bağladı

Antalya’da geçirdiği motosiklet kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Ceren Ezgi Durgun’un bağışlanan organları, 5 kişiyi yeniden yaşama bağladı.

21.03.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Ceren Ezgi Durgun, geçen cumartesi akşamı arkadaşı Berk Işıl ile birlikte Hürriyet Caddesi’nde motosiklet kazası geçirdi. Ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne (AÜ) kaldırılan Durgun, yoğun bakım ünitesindeki tedavisine rağmen kurtarılamadı.

ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞTI

Beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin ailesi, genç kızın vasiyeti üzerine organlarını bağışladı. Durgun’un kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 24 yaşındaki Ethem Çelebi’ye, böbreği 16 yaşındaki Gülben Ece Yengino’ya, diğer böbreği ve pankreası 35 yaşındaki Elif Çoban’a nakledildi. Durgun’un akciğeri 41 yaşındaki Perihan Aksoy'a nakledilmek üzere İstanbul Koşuyolu Hastanesi’ne, karaciğeri ise 14 yaşındaki Cumali Karataş'a nakledilmek üzere Malatya’ya gönderildi. Korneaları ise daha sonra kullanılmak üzere saklandı.

ORGAN BAĞIŞI VASİYETİYDİ

Ceren’in organ bağışı konusunda duyarlı olduğunu ifade eden dayısı Sefer Küçüker, “Geçen yıl önce Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ne giderek organlarını bağışlamıştı. Organ bağışının hayat kurtarmak olduğunu biliyordu. Hayat felsefesi, insan ölünce de bir işe yaramalı şeklindeydi. Vasiyetini yerine getirdik. Üzgünüz ama kızımızın organlarıyla başka hayatlar kurtulacağı için gururluyuz” diye konuştu.

FAKÜLTESİNDE TÖREN

Ölümüyle Akdeniz Üniversitesi’ni yasa boğan Ceren Ezgi Durgun’un cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan 4 yıldır öğrenim gördüğü Güzel Sanatlar Fakültesi önüne getirildi. Fakülte binası önünde düzenlenen törende genç kızın arkadaşları ve öğretim üyeleri gözyaşlarını tutamadı. Çiçeklerle süslenen Durgun’un tabutuna, tuttuğu takım olan Galatasaray’ın bayrağı örtüldü.

"TAM BİR HAYVAN DOSTUYDU"

Törende konuşan öğretim görevlisi Işık Aslıhan, Ceren Ezgi Durgun’un yaşam dolu bir öğrenci olduğunu söyledi. Talihsiz kaza olmasaydı Durgun’un bu yıl mezun olacağını belirten Aslıhan, “Mezuniyet sergisine hazırlanıyordu. Bu sergiyi tamamlamak ona nasip olmadı ama biz sergiyi tamamlayıp onun anısına açacağız. Ceren çok iyi kalpli bir insandı. Tam bir hayvan dostuydu. Her gün elleriyle üniversitedeki kedi ve köpekleri beslerdi” dedi.

Törenin ardından alkışlar eşliğinde uğurlanan üniversite öğrencisi Ceren’in cenazesi, Uncalı Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından Kırcami'deki Hacı Çalık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İSA AKAR-ADEM AKALAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Ceren Beş Kişiyi Yaşama Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement