Uşak'ta Berkin Elvan Anması - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Berkin Elvan Anması

Uşak\'ta Berkin Elvan Anması

Uşak'ta Berkin Elvan anması Uşak'ta, Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan anıldı.

11.03.2015 21:54

Uşak'ta Berkin Elvan anması

Uşak'ta, Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan anıldı.

Eğitim-Sen Uşak Şubesi, Alevi Kültür Derneği, CHP, ÖDP, EMEP, Birleşik Haziran Hareketi ve Uşak Emek Platformu üyeleri, Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada kalıp yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıldönümünde bir araya geldi. Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, İsmetpaşa Caddesi'ndeki Tiritoğlu Parkı'na yürüdü. Yere Berkin Elvan'ın posterini serip, üzerine ekmek ve karanfil bırakan topluluk, mum da yaktı.

Topluluk adına konuşan Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, "Bir yıl önce aramızdan ayrılan Berkin Elvan, komada kaldığı 269 gün boyunca hepimize 'sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir' mesajını vermişti. Berkin'in aramızdan ayrılışında 'Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil' demiştik. Ancak Gezi direnişinden bugüne eşit, özgür, demokratik bir ülke ve dünya talep eden çocuklarımızı, gençlerimizi hedef alan katliamlara yenileri eklenmeye devam etmektedir. Çocuklarımızın, gençlerimizin sokakta katledildiği, cezaevlerinde her türlü şiddete maruz kaldığı koşullarda Berkin'in 269 günlük yaşam mücadelesi ile verdiği mesajın gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur" dedi. Grup, basın açıklamasından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Berkin Elvan Anması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement