Uşak'taki Gölette Toplu Balık Ölümü - Son Dakika
Güncel

Uşak'taki Gölette Toplu Balık Ölümü

Uşak\'taki Gölette Toplu Balık Ölümü

UŞAK'ın Eşme İlçesi'ndeki Karaahmetli Göleti'nde, binlerce balığın telef olarak kıyaya vurması yetkilileri harekete geçti.

06.08.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UŞAK'ın Eşme İlçesi'ndeki Karaahmetli Göleti'nde, binlerce balığın telef olarak kıyaya vurması yetkilileri harekete geçti. Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, toplu balık ölümleri üzerine göletten numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Avcıların dinamit veya piknik tüpü ile yasadışı avlanmış olabileceği ihtimalinin de araştırıldığı belirtildi.

Karaahmetli Göleti'nde görülen toplu balık ölümleri, yetkilileri harekete geçirdi. Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, binlerce balığın telef olarak kıyaya vurması üzerine göletten numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Avcıların dinamit veya piknik tüpü ile yasadışı avlanmış olabileceği olasılığının da araştırıldığı belirtildi. Olta Balıkçığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, toplu balık ölümleri nedeninin mevsimsel özelliklerden kaynaklanabileceğini söyledi. Hava sıcaklığının aşırı düzeyde devam etmesinden kaynaklı sudaki oksijenin azalmasından kaynaklı balık ölümlerin normal olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Sudaki oksijen oranının aşırı şekilde düşmesi sonucu toplu balık ölümleri sık olmasa da görülen bir olaydır. Ancak insan faktörü de toplu balık ölümlerinin başlıca sebepleri arasında yer alır. Özellikle son dönemlerde zehirlenme, piknik tüpü veya dinamit ile balık avlanması gibi yasadışı yöntemler sonucunda bu tür ölümler yaşanıyor. Bu gölette yaşanan balık ölümlerinin ardından Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri, sudan ve balıklardan numuneler alarak tahlile gönderdi. Sonuçlar çıktığında balık ölümlerinin nedenleri belli olacak. Ancak, asla bu yüzlerce balığı geri getirmeyecek. Çünkü yok olan bizlerin su ürünleri kaynaklarımız ve ekosistemdir. Bu konuda herkesi daha dikkatli davranmaya ve su kaynaklarımızı korumaya ve doğru kullanmaya davet ediyorum. OBAF olarak her zaman sucul yaşamın yanında olmaya devam edeceğiz."

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'taki Gölette Toplu Balık Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement