Üyelerini Hibe Konusunda Bilgilendiriyor - Son Dakika
Güncel

Üyelerini Hibe Konusunda Bilgilendiriyor

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ESOB) Başkanı Mehmet Aktaş, oda üyesi esnafları tek tek gezerek, KOSGEB'in "KOBİ Gelişim Destek Programı" hakkında bilgilendirme yapıyor.

11.04.2016 13:19

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ESOB) Başkanı Mehmet Aktaş, oda üyesi esnafları tek tek gezerek, KOSGEB'in "KOBİ Gelişim Destek Programı" hakkında bilgilendirme yapıyor.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hizmet veren birçok küçük esnafın kendilerine sağlanan hibe ve kredilerden haberi olmadığını, bunun için de böyle bir uygulamaya başladıklarını söyledi.

KOSGEB'in Türkiye genelinde "KOBİ Gelişim Destek Programı" adı altında bütün esnaflara destek verdiğini ifade eden Aktaş, "Bu desteklerden faydalanmak isteyen esnaflarımızın 2014-2015 cirosunun 200 bin lira olması gerekiyor. En az 2 çalışanı olacak. Ağırlıklı imalat sanayisine dönük olmakla birlikte belirli mesleklerde proje desteği verilmekte. Bu durumdaki esnaflarımıza 200 bin lira hibe 400 bin faizsiz kredi imkanı sunulmakta. Krediler için başvurular bu ayın başında başladı ve 6 Mayıs'ta sona erecek." dedi.

Proje hazırlama konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için Ankara'da özel bir danışmanlık firması ile anlaşma imzaladıklarını belirten Aktaş, "Esnafımızın projelerden faydalanması için bir an önce gerekli başvuruları yapmasını bekliyoruz .KOSGEB dışında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından devam eden mikro işletmelere 75 bin liraya kadar hibe programı devam etmektedir. Ancak üyelerimizin gerekli çağrıları yapmamıza rağmen iştirak etmedikleri görülmektedir. Esnaflarımızdan, biraz daha bu tür destek programlarına duyarlı olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üyelerini Hibe Konusunda Bilgilendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement