Uzaylı Zannedip Dövdükleri Hayvanın Ardından Trajik Bir Hikaye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Uzaylı Zannedip Dövdükleri Hayvanın Ardından Trajik Bir Hikaye Çıktı

Uzaylı Zannedip Dövdükleri Hayvanın Ardından Trajik Bir Hikaye Çıktı

Güneydoğu Asya'nın Borneo adasında yaratık zannedilerek öldüresiye dövülen ve Youtube'da videosu paylaşılan hayvanın ardından oldukça üzücü bir hikaye çıktı.

18.03.2015 10:49  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda Youtube'da paylaşılan bir video kafaların karışmasına yol açmış, "Acaba görüntülerdeki yaratık bir uzaylı mı, yoksa yeni bulunan bir tür mü?" sorularına sebep olmuştu. Fakat görüntülerin ardından oldukça içler acısı bir hikaye çıktı.

GÖRÜNTÜSÜ YOUTUBE'DA PAYLAŞILMIŞTI

Güneydoğu Asya'da bulunan Borneo adasında çekilen görüntüler 30 Ocak tarihinde Youtube'da paylaşıldı. Palmiye yağı üretimi için kullanılan bir fidanlıkta çekilen görüntü hakkındaki spekülasyonlar o günden bugüne devam ediyor. Bazıları bu yaratığın "Malezyalı Çupakabra" adıyla bilinen mitolojik bir hayvan olduğunu iddia ederken, bazıları da cevabı uzayda aradı. Fakat acı gerçek geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Görüntülerdeki yaratık, güneş ayısı olarak bilinen bir ayı türüydü ve sağlıklı olduğu zaman şöyle görünüyordu:

"YARATIĞI GÖRDÜĞÜMÜZDE ŞOK YAŞADIK"

Ayının nasıl olup da bu hale geldiği henüz kesinlik kazanmadı. Ancak Ocak ayında Borneo Post'a konuşan fidanlık çalışanlarının ifadeleri, bu konuda bir miktar fikir veriyor.
Youtube'daki görüntüyü çeken ve paylaşan fidanlık çalışanları, "Yaratığı gördüğümüzde şok yaşadık. Hayatımız boyunca böyle bir yaratıkla karşılaşmamıştık. Aramızdan birisi çıktı ve hayvana bayıltana kadar vurdu. Bilincini tekrar kazandığında ise, onu ormana gitmeye zorladık" diye anlattı. Videodaki görüntülerde de hayvanın can havliyle ormana doğru gitmeye çalıştığı, ancak pek de başarılı olamadığı görülüyor.

YAŞAM ALANI KISITLANDI

IFL Science sitesindeki habere göre Borneo adasındaki yağmur ormanları, inanılmaz sayıda hayvana ev sahipliği yapıyor. Ancak bu ormanlar, palmiye yetiştirmek üzere dikilen fidanlıklara kurban veriliyor ve pek çok hayvanın yaşam alanı kısıtlanmış durumda. Güneş ayıları ya da Latince adıyla 'Helarctos malayanus' da yaşam alanı hayli kısıtlanan bu hayvanlar arasında bulunuyor. Bugün bu ayıların yaşam alanları yarı yarıya azaltılmış durumda. Güneydoğu Asya'da ticari sebeplerle avlanan ayılar, Borneo'da ise ormanların azalması yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Uzaylı Zannedip Dövdükleri Hayvanın Ardından Trajik Bir Hikaye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • memo: nasıl bir mentalite bu, anlayamıyorum. . . unutmayın ki bu işkence yaptığınız hayvan da bir anne veya baba veya yavru çocuk. . . allahınızdan bulun. . . 2 0 Yanıtla

Advertisement