Vali Düzgün Engellilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün Engellilerle Bir Araya Geldi

Vali Düzgün Engellilerle Bir Araya Geldi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda, engelliler ile bir araya geldi.

03.12.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda, engelliler ile bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen kahvaltı programına, Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ve eşi Selen Aktaş, Kaymakamlar Ali Candan, Erkaya Yırık, Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, Belediye Başkanları Ahmet Çolakbayrakdar, Mustafa Palancıoğlu, Doğan Ekici, İl Müftüsü Şahin Güven, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ile kurumların il müdürleri ve engelliler katıldı. Kentte yaklaşık 70 bin engelli bulunduğunu belirten Vali Düzgün, kamu kurum ve kuruluşlarında engellilerin sorunlarını anlamaya ve çözüm bulmaya yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılda yaklaşık 65 milyon lira evde bakım hizmeti için destek verildiğini ifade eden Düzgün, şunları söyledi:

"Bütün kamu kurumlarımızda engelli sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çok değişik kurs, projeler hazırlanıyor ve kamu personelimiz de bu kurslara ve farklı projelere ortak olarak bu çalışmalara katkıda bulunuyor. Örneğin işitme engellilere yönelik hemen hemen bütün kamu kurumlarımızdaki personele işitme dili eğitimi verildi. Engellilerden ağır durumda olup, evde bakım hizmeti almak zorunda olanlara da, devletimiz gerçekten son yıllarda ciddi imkanlar sağlıyor. Kayseri'de yaklaşık 6 bin 500 vatandaşımıza ve maddi durumu yerinde olmayan ailelerine evde bakım hizmeti karşılığında, yılda 65 milyon liraya yakın önemli bir destek verilmektedir."

Kent genelinde de yaklaşık 18 bin engelliye ücretsiz ulaşım imkanı tanıdıklarını dile getiren Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onların toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi için, gerek belediye araçları, gerekse diğer taşıma araçlarından faydalanabilmesi için de, Kayseri'de yaklaşık 18 bin engelli vatandaşımıza ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak kimlik kartı düzenlenmiştir. Toplu taşıma araçlarımızdan, özellikle Büyükşehir Belediyemize ait olan otobüs ve tramvaylardan da, yaklaşık 110 tanesi engelli vatandaşlarımızın ulaşımına imkan sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. İşkur Müdürlüğümüz aracılığıyla, meslek edinme ihtiyacı olan ve çalışabilecek durumda olan engelli vatandaşlarımız için, hem kendi işini yapabilecekleri hem de diğer işlerde çalışabilecekleri farklı kurslar düzenlenmektedir. Engelli vatandaşlarımızın işe yerleştirilmeleri konusunda Kayseri'de 3 bine yakın engelli vatandaşımıza iş imkanı sağlanmıştır. Engellilerin iş hayatına kazandırılmasının ekonomik anlamından ziyade, onlara manevi destek anlamında önem arz etmektedir." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Düzgün Engellilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement