Köylüler, Kastamonu - İstanbul Karayolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Köylüler, Kastamonu - İstanbul Karayolunu Kapattı

Köylüler, Kastamonu - İstanbul Karayolunu Kapattı

Araç'ta, beldeyken köy statüsüne geçen İğdir köyü halkı, ulaşım ve doktor sıkıntısıyla PTT şubesinin kapatılmasına tepki için karayolunu kapattı.

04.09.2013 17:42  Güncelleme: 18:06

Araç'ta beldeyken köy statüsüne geçen İğdir köyü halkı, ulaşım ve doktor sıkıntısıyla PTT ve banka şubesinin de kapatılmasına tepki amacıyla Kastamonu-İstanbul karayolunda ulaşımı durdurdu. Jandarma ile köylüler arasında arbede yaşanırken, yaklaşık iki saat kapalı kalan yolda bin araçlık konvoy oluştu. Eylem Vali Erdoğan Bektaş'ın köye gelmesiyle bitirildi.

İğdir köyünde, hizmet alamadıklarını öne süren vatandaşlar meydanda toplandı. Otomobillerle Kastamonu- İstanbul yoluna çıkan köylüler, yolu ulaşıma kapattı. Valinin gelmesini isteyen köylüler araçların geçişine izin vermedi. Olay yerine gelen ve görevinin ilk gününde eylemle karşılaşan Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, yolun açılması için vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Çelik yaptığı anonslarda, daha görevinin birinci günü olduğunu, köylülerin hangi sorunu olursa elinden geldiği kadar çözüm üretip, takipçisi olacağını söyledi. Ancak vatandaşlar ikna olmayarak Vali Erdoğan Bektaş'ın gelmesini istedi.

KÖYLÜLERLE JANDARMA ARASINDA ARBEDE

İğdir Köyü camisi hoparlöründen ise bir vatandaş köy halkının meydanda toplanması ve eyleme destek vermeleri için anonslar yaptı. Ardından eyleme katılım daha da arttı. Uyarılara rağmen yolu trafiğe açmayan köylülerle jandarma arasında arbede yaşandı. Köylülerden bazıları karga-tulumba gözaltına alındı. Bu sırada olay yerine Kastamonu Alay Komutanlığı'ndan takviye ekip istendi.

VALİ GELDİ YOL AÇILDI

PTT Kastamonu Başmüdürü Servet Önder de olay yerine gelip, PTT şubesinin bu saatten sonra haftanın beş günü açık olacağını belirterek, köylülerin eylemi bitirmesini istedi. Ancak köylüler eylemlerine devam etti. Bir süre sonra Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş İğdir Köyü'ne gelerek vatandaşları dinledi. Yolu kapatan köylüler de eylemlerini bitirdi.

Vatandaşlar, Kastamonu'dan İğdir'e yeterince yatırım yapılmadığını ve ihmal edildiğiklerini belirterek, 56 köy ile birlikte Karabük'e bağlanmak için müracaat etiklerini, ancak olumsuz yanıt aldıklarını söylediler. Köy halkı, sorunlarının çözülmediği ve hizmet alamadıkları takdirde eylemlerini sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylüler, Kastamonu - İstanbul Karayolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement