Vali Karaloğlu’nun Eşinden ‘Anneler Günü’ Jesti - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu’nun Eşinden ‘Anneler Günü’ Jesti

Vali Karaloğlu’nun Eşinden ‘Anneler Günü’ Jesti

Eşlerini kaybeden 29 anne ilk kez anneler günü'nde tekneye binerek akdamar adası'nı gördü

09.05.2011 10:19

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, 8 Mayıs Anneler Günü sebebiyle daha önce evlerinde ziyaret ettiği ve eşi olmayan 29 anne için Akdamar Adasına bir gezi programı düzenledi.

Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaçları giderilen özellikle de eşlerini kaybeden aileleri sık sık ziyaret ediyor. Ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Karaloğlu, 8 Mayıs Anneler Günü sebebiyle bir jest yaparak Akdamar Adası'na bir gezi programı düzenledi. Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni'nin eşi Tuba Güni, SYDV Müdür Yardımcısı Abdulsamet Denli ve vakıfta görevli bayan personelin de eşlik ettiği 29 anne çocuklarıyla birlikte sabah saatlerinde araçlarla evlerinden alınarak, Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Akdamar İskelesine getirildi. Burada balonlarla süslenen İl Özel İdaresi'ne ait gemiye alınan anne ve çocuklarına çeşitli ikramlar yapıldı. Demirbaş ve Güni annelerle yakından ilgilendi.

AKDAMAR EFSANESİ TÜRKÇE-KÜRTÇE ANLATILDI

Bayanlar ilk kez ayak bastıkları tarihi Akdamar Adası'nda Kilise ve 'Ahtamara' efsanesini de Van Müze Müdürlüğü'nde görevli Arkeolog'tan öğrenme fırsatı buldu. Çoğunluğu Türkçe bilmeyen bayanlara Arkeologun Türkçe anlattığı Kilise ve 'Ahtamara' efsanesini SYDV Müdür Yardımcısı Abdulsamet Denli'de Kürtçe'ye çevirerek aktardı. Kilisenin içini de gezen anneler ziyaret anısına Kilise önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gemiyle yeniden Akdamar İskelesi'ne gelen anneler araçlarla öğle yemeği için İskele Öğretmenevi'ne götürüldü.

Burada verilen yemeğe Van Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni'nin eşi Tuba Güni, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Ankara Milletvekili ve Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk'ün eşi Kadriye Kayatürk, Milletvekili Adayı Mustafa Bilici'nin eşi

Nurdan Bilici de katıldı. Anneler Günü sebebiyle servis yapılan tüm masalara Vali Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu'nun aldırttığı güller bırakıldı. Karaloğlu, yemekte Zühre Dağtekin ve Felek Gençboğa ve çocuklarıyla aynı masayı paylaştı. Misafirleriyle yakından ilgilenen Karaloğlu, yemek sonrası bir konuşma yaptı.

-29 ANNEYİ YILIN 'ANNESİ' İLAN ETTİ

Anneler Günü sebebiyle organize ettiği gezi programına katıldıkları için annelere teşekkür eden ve anneler günlerini kutlayan Karaloğlu, "Bilindiği gibi bizim inançlarımızda, bizim kültürümüzde annenin yeri çok önemli. Biliyoruz ki yılda sadece bir gün 'Anneler günü' değil, yılın 365 günü hepimiz için anneler günü. Ama 'Anneler günü'nde aile kurumunun anneliğin, toplum tarafından hatırlanması ve bu konunun konuşuluyor olması, tartışılıyor olmasını önemsiyoruz. Benim için hepiniz yılın annesisiniz. Özellikle bu salonda bulunan ve eşleri hakkın rahmetine kavuşmuş olan ama çocuklarının başında dimdik duran, onlara sahip çıkan, bütün zorluklara rağmen çocuklarına kol kanat geren anneleri yılın annesi ilan ediyorum. Sizleri kutluyorum. Çocuklarınızı lütfen okutun, özellikle de kız çocuklarını okutun. Çünkü yarının annelerini eğitimsiz bırakmayın. Bilindiği gibi aile toplumun ilk öğretmenleri annelerdir. Hepinizin 'Anneler gününüzü' kutluyorum.

-"ANNELER BAŞTACI VE EN GÜZEL VARLIKLARDIR"

Milletvekili Burhan Kayatürk'ün eşi Kadriye Kayatürk'te yaptığı konuşmada, annelerle birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Anneler bu jesti yapan Sevim Karaloğlu'na teşekkür eden Kayatürk "Akdamar Adası'nın ziyaret edilmesi çok güzel bir anneler günü sürprizi olmuş. Bu güzel günü çok iyi geçirdiğinizi umuyorum. Siz anneler olarak baş tacı ve en güzel varlıklarsınız. Biz sizin gibi fedakar annelerle oturup öğle yemeği yemekten dolayı mutluyuz. Çünkü siz şefkat kahramanlarısınız. Evlatlarına kol kanat geren, yuvalarına büyük bir özveri ile sahip çıkan ve aynı zamanda yurtlarına da özen gösteren her türlü fedakarlığı yapan sizler gerçekten şefkat kahramanlarısınız. Ve size sadece 365 günün bir günü anneler gününü vermek yetmez, siz bütün güzelliklerin en iyisine layıksınız. İnşallah bundan sonraki hayatta evlatlarınızla birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam sürer diye temenni ediyorum"

-"İLK KEZ BİR VALİNİN EŞİ EVİME GELDİ"

Yemeğe katılan bayanlar da duygularını dile getirdi. Eşini trafik kazasında kaybeden ve 4 çocuk annesi Hamail Durmaz, kendi annesini de yıllar önce kaybettiğini hatırlatarak "Ben annesizliği çok iyi biliyorum. Annelerin ne kadar kıymetli olduğunu da iyi biliyorum. Anneler gününde Valimizin eşinin bizler için düzenlediği gezi programı ve yemekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İlk kez gemiye bindim. İlk kez Akdamar Adasını gördüm. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 6 çocuklu Sakine Efe isimli anne ise duygularını şu şekilde dile getirdi. "İlk kez bir Valinin eşi evimize geldi. İlk kez bir valinin eşiyle aynı masada yemek yiyoruz. Van'da oturmamıza rağmen ilk kez gemiye binerek, Akdamar Adasına gittim. Sayın Valimizin eşi benimle ve çocuklarımın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Allah kendisinden razı olsun. Onunda anneler gününü kutluyorum" diye konuştu. Zühre Dağtekin, Felek Gençboğa, Cahide Taşkın ve Ayşe Yalçıntaş isimli annelerde duygularını dile getirerek, Sevim Karaloğlu ve Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür ettiler.

ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ

Sıcak bir ortamda yenilen yemeğin ardından Sevim Karaloğlu, anne ve çocuklarına alınan hediye paketlerini tek tek verdi. Ayaküstü bayanların sorunlarını da dinleyen Karaloğlu, misafirleriyle günün anısına çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu’nun Eşinden ‘Anneler Günü’ Jesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement