Vali Köşger, Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Güncel

Vali Köşger, Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi

Vali Köşger, Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Karayolları yatırım programında yer alan Gerze-Sinop (Sinop Şehir Geçişi Dâhil) ve Yakakent-Gerze (Gerze Şehir Geçişi Dâhil) yol projelerinin son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı, yol ve tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.

05.09.2013 11:38

Korucuk Köyü mevkiinde devam eden Şehir Geçişi projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek son durumu hakkında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgiler alan Vali Köşger, daha sonra proje bedeli 720 Milyon TL olan toplam 33 km uzunluğundaki Gerze- Sinop yol projesi içerisindeki toplam uzunluğu 5 bin 590 metre olan 2 tünelden biri olan T1 tünelindeki çalışmaları izledi ve çalışan işçilerle sohbet etti. Çiftlik Köyündeki 2. Tünelde, iş makinesine çıkarak tünel içerisinde son kalan parçanın açılma işlemini gerçekleştiren, tünelde ilk ışığın görünmesi akabinde tünelde çalışan işçiler tarafından kendisine getirilen Türk Bayrağını üç kez öperek alnına koyan Vali Köşger; "Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü 3 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor Sinop'a ve Sinoplular için. Sinop'un ana arterleri adeta yeniden değişiyor ve Sinop'un Türkiye ile ve Dünya ile bağlantısı yeniden inşa ediliyor. Bu tüneller de o projelerin en önemli kısımlarından birisi. Bugün, Demirci Köyü'nde bulunan ve iki taraftan açılan bin 600 m. uzunluktaki T-1 Tünellerinde ortada buluşuldu ve son perde toprak da tarafımızdan açılarak tüneller sıfır hata ile birleştirilmiş oldu. Bugün, Sinop için gerçekten tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Yılsonu itibariyle de inşallah diğer tüneller de geçişe açılmış ve Sinopluların hizmetine sunulmuş olacak. Bu yol yapımları tamamlandığında Sinop'un kalkınması büyük bir ivme kazanacaktır." dedi.

Lala Köyündeki yol şantiyesine geçen Vali Köşger'e Karayolları ve yüklenici firma yetkileri tarafından Gerze-Sinop yol projesi ve çalışmaları hakkında brifing verildi. 720 milyon TL proje bedelli, 33 km uzunluğundaki yolun bünyesinde 2 adet 5 bin 590 metre uzunluğunda tünel, 2 adet 1440 metre uzunluğunda viyadük, 11 adet 838 metre uzunluğunda köprü, 6 adet köprülü kavşak, 52 adet 2 bin 413 metre uzunluğunda kutu menfezin bitirildiğini belirten karayolları yetkilileri yolun 15,66 kmlik kesim binder seviyesinde tamamlanarak trafiğe açıldığını, yolun kalan 17,34 kmlik kesiminin 6,51 kmsi binder seviyesinde 2013 yılında tamamlanarak trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirttiler.

Daha sonra Gerze İlçesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Köşger'e toplam 36,4 km uzunluğunda ve 1392 Milyar TL proje tutarlı Yakakent-Gerze yol projesindeki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler sunuldu. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop'un her köşesinde karayolları tarafından büyük çalışmalar yapıldığını, Sinop'un adeta şantiye sahasına dönüştüğünü belirterek eski Sinop- Boyabat karayolunun da yeniden asfalt yapımı için ihalesinin yapıldığını yakın bir zaman içerisinde asfalt çalışmalarına başlanılacağını, başta Karayolları yetkilileri olmak üzere bu projelerde emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi. Vali Köşger'in yol yapım proje inceleme gezisine Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Valilik Yatırım Danışmanı Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar ile yüklenici firmaların yetkilileri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Köşger, Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement