Van'da Kck Davası Başladı (3) - Son Dakika
Güncel

Van'da Kck Davası Başladı (3)

Van\'da Kck Davası Başladı (3)

MAHKEME BAŞKANI KÜÇÜK.

22.01.2013 15:36

Van'da KCK DAVASI BAŞLADI (3)

MAHKEME BAŞKANI KÜÇÜK: İYİ NİYET BEKLİYORUZ

Masa ve sandaliyeleri beyaz örtülerle kapalı duruşma salonuna, önce sanıklar alındı. Daha sonra da müdahil olan 100 avukat girdi. Mahkeme Başkanı Kerem Küçük, iyi niyetli bir yargılama yapmayı arzuladıklarını belirterek, "Müdahil avukatlarından ve sanıklardan da iyi niyet bekiliyoruz. Nihayetinde bizim misafirlerimizsiniz" diyerek duruşmayı başlattı.

Mahkeme başkanı daha sonra 720 sayfalık iddianamenin kabul edilmesi için okuyacağını söyledi. Sanıklardan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya söz alarak hazırlanan iddianameyi kabul etmediğini, iddianamenin hukuki değil, siyasi belge olduğunu öne sürerek,

"Hazırlanan iddianame, siyasi bir partinin broşürü gibi. Ayrıca iddianameyi hazırlayan savcı, 'Sözde Kürtler' kelemisini kullanmıştır. Bu kimsenin haddine değil. Böyle bir iddianemeyi kabul etmiyorum ve geri iade edilmesini talep ediyorum ve bundan sonra da konuşmayacağım" dedi.

"BEYAZ SALONA GEREK YOKTU"

Bekir Kaya'nın ardından sanık avukatlarından Meral Beştaş söz aldı. Beştaş ilk olarak masa ve sandalyeleri beyaz örtülerle kaplanan duruşma salonu ile ilgili görüşlerini söyledi. Beştaş, böyle bir salona gerek olmadığını belirterek, "Salonun beyaza bürünmesi ve lüks olması yargılamanın şefaf olacağı anlamına gelmez. Savcı iddianameyi hazırlarken görevi kötüye kullanmıştır. Burda inanılmaz bir hakaret var. Suç unsuru olarak yazılanların siyasi faliyet olup olmadığını araştırılması için üniversitelerden bilir kişi görevlendirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Avukat Meral Beştaş, ayrıca iddianameyi kabul etmediklerini ve mahkemenin görevsizlik kararı vermesini de talep etti.

İDDİANAME GERGİNLİĞİ

Mahkeme heyeti hiç bir talebi kabul etmedi. Mahkeme heyeti kimlik tespitinden sonra yeniden iddianameyi okuyacağını söyleyince ortam gerildi. Müdahil avuktları ve sanıklar, iddianamenin okunmamasını, aksi takdirde salonu terk edeceklerini söyledi. Bunun üzerinde mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de izliyor. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Kck Davası Başladı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement