Van'daki İki Mahalleye Asfalt Serimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Van'daki İki Mahalleye Asfalt Serimi Yapıldı

Van\'daki İki Mahalleye Asfalt Serimi Yapıldı

Van Belediyesi kent merkezindeki Yalım Erez Mahallesi ve Cevdetpaşa Mahallesi'nde toplam 11 kilometre asfalt serimi yaptı.

13.11.2013 16:38

Vatandaşlar ise çalışmalardan memnun kaldıklarını söyledi.

Van Belediyesi'nin kenttin tüm noktalarında ve merkeze bağlı mahallelerinde sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Birçok noktada çalışmalarını tamamlayan ekipler bu defa yıllardır hizmetle tanışamamış mahallelere girerek bu alanlarda çalışmalar başlattı.

Belediye ekipleri Yalımerez Mahallesi'nde su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, belediye tarafından 6 kilometre asfaltlama çalışması başlattı.

Bitme aşamasına gelen çalışmaların sonunda mahallenin tüm yolları asfaltlanmış olacak. Belediyenin bir diğer ekibi ise yine merkeze bağlı olan ve yıllardır hizmet görmemiş olan Cevdetpaşa Mahallesi'nde çalışmalarını başlattı. Burada yapılacak olan 5 kilometreye yakın asfalt serimi ile mahallenin yol sorunları giderilecek.

Hafta sonuna kadar bu mahalledeki çalışmalarını tamamlayacak olan ekipler daha sonra Şabaniye ve İskele Mahallesi'ne geçerek burada bulunan yolların asfalt ve kaldırım çalışmalarına başlayacak.

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürürken çalışmaları yerinde inceleyen yurttaşlar da yapılan çalışmalarda oldukça memnunu olduklarını söyleyerek Başkan Kaya ve belediye ekiplerine teşekkür etti. Yalım Erez mahallesinde ikamet eden ilkokul 4 sınıf öğrencilerinden olan Eda Demir ve Eda Sağlam isimli çocuklar yapılan yolların çok güzel olduğunu söyleyerek "Yollarımız eskiden hep çamurlu ve tozluydu. Okula gidip gelene kadar elbiselerimiz ve ayakkabılarımız kirleniyordu. Yollarda oyun oynayamıyorduk. Ama şimdi yollarımız çok güzel olmuş ve kendimize yollarımızda oyun oynuyoruz ve kirlenmiyoruz" diyerek mutluluklarını dile getirdi. 65 yaşındaki mahalle sakini Ahmet Demir ise "Göz ile görünen şey kılavuz istemez' Belediye başkanı her yerde çalışmalar yapıyor. Gidin Süphan Mahallesi'ne, Hacıbekir mahallesine, Karşıyaka mahallesine, İskele mahallesine yani nereye giderseniz gidin Van'ın 32 mahallesinde çalışma yapmış. Ben 15 yılladır bu mahalledeyim ilk defa üç yıl önce altyapımız yapılarak tamamlandı ve yolarımız ilk defa bu yıl asfaltlandı" dedi. Mahallede yapılan çalışmalara en çok sevinen kadınlar da yapılan hizmetlerden memnunun olduklarını söyledi. Narınç Mamok ve Sone Mamok isimli kadınlar da Başkan Kaya'ya teşekkür ettiler.

BEKİR KAYA'YA ÖVGÜ…

Belediyenin çok iyi hizmetler yaptığını ve bunun için halkın çok razı olduğunu söyleyen Enver Uzunay ise "Bekir Başkan'dan öncesine kadar bizim ne sularımız, ne yollarımız, nede yapılan bir hizmet vardı. Şimdi yollarımız, sularımız, kanalizasyonumuz var ve hiçbir eksiğimiz yok" diyerek belediyeden çok razı olduğunu belirtti.

Cevdetpaşa mahallesinde ikamet eden 77 yaşındaki H. Mehmet Akdağ da "Belediye başkanı elinden geldiği kadar şehrin tamamında çalışma yapıyor. Bu güne kadar belediyenin başına geçen kişiler arasında ilk defa doğru ve dürüst olarak bu başkanı gördük. Vatandaşın arasında ayrım yapmıyor. Biz 20 yıldır bu çamurlu yollarda yaşıyorduk. Fettullah Erbaş komşumuzdu Milletvekili ve Belediye Başkanıydı defalarca söylememize rağmen yapmadı ve ilk defa şimdi yapılıyor.

Başkanımız vicdanlı bir insandır. Deprem oldu kent dağıldı, tutuklandı ama ona rağmen şehri yeniden yapıyor. Biz başkanımızdan oldukça memnunuz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Vali Mithatbey Mahallesi Sakinlerinden Faruk Sarı "25 yıldır bu mahalledeyim çok sayıda belediye geldi geçti. Mahallemizde alt yapı ve asfalt yapılmamıştı. Bekir Kaya geldi gördü ve şimdi alt yapı sorunumuz yok ve asfalt yapılıyor. Bekir Kaya göreve geldiğinden bugüne kadar Van'ın her tarafında değişiklik yaparak şehri güzelleştirdi. İlk kez mahalle asfaltla tanıştı. Sayın başkanımıza ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Cevdetpaşa Mahallesi sakinlerinden Serhat Şen ve Sıdık Şen de Van Belediyesi'nin çalışmalarından övgüyle söz etti.

Van Bölge Gazetesi-Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Van'daki İki Mahalleye Asfalt Serimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement