Video Konferansla Bölgeler Daha Yakın - Son Dakika
Güncel

Video Konferansla Bölgeler Daha Yakın

Video Konferansla Bölgeler Daha Yakın

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yetkilileri bundan böyle Bölge Birlikleri ile Bölge Birlikleri de kendi aralarında çoklu video konferans yöntemi ile haberleşecekler.

09.09.2013 11:51

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarnet tarafından kurulan ve Placecam Video Konferans yazılımı kullanılan bu yöntem sayesinde yetkililer farklı noktalardan aynı anda bağlanarak çoklu ve etkin iletişim kurabilecekler.

Genel Müdür Abdullah Kutlu, Genel Müdür Yardımcıları Veli Çelebi ve Hüsamettin Gülhan bu sistem ile Kayseri Bölge Birliği'nin 2013 yılı tahsilat, ikrazat ve satışlarının değerlendirildiği toplantıya iştirak eden Kayseri Bölge Birliği yetkilileri ile kooperatif müdürlerine farklı noktalardan aynı anda bağlantı kurularak hitap ettiler.

Toplantıya çoklu video konferans yöntemi ile katılan Genel Müdür Kutlu, "Tarım Kredi Kooperatiflerinde ilk defa kullanılan bu yöntemin zaman kaybının önlenmesi, etkili iletişim ve iletişim hızının geliştirilmesi bakımından önem arz ettiğini ifade ederek, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak teknolojinin tüm imkânlarından faydalanılmak suretiyle daha güzel ve etkin hizmetler yapacağız. İleride bu yöntemi geliştirerek kurumun her biriminin kullanımına sunulabileceğiz". dedi.

Genel Müdür Yardımcıları Veli Çelebi ve Hüsamettin Gülhan ise Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve Kayseri Bölge Birliğinin faaliyetlerini değerlendirerek, 2013 yılının kalan bölümünde neler yapılması gerektiği hususunda bilgilendirme yaptılar. Daha sonra bu yöntem ile salonda bulunan kooperatifçilerin sorularını cevapladılar.

Ayrıca, Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe, Kütahya Bölge Müdürü Mustafa Çırak, Bilgi Teknolojileri Müdürü Köksal Ejderoğlu ve TARNET A.Ş. Müdürü Ali Akgül de çoklu video konferans yöntemi ile toplantı salonuna bağlandılar.

Neden Video Konferans ?

Video Konferans sistemleri ile birbirlerinden çok uzakta bulunan kişiler, karşı karşıya imiş gibi yüz yüze iletişim kurarak önemli iş görüşmeleri için uzun iş seyahatleri yapma gereksinimini büyük ölçüde ortadan kaldırabilirler.

Yüz yüze İletişim

İletişim, kelimeleri olduğu kadar, ses tonu, vurgulama ve vücut dilini kullanarak belli bir mesajı karşımızdakine aktarmaktır. Telefonda ise, görüntünün hiç olmaması bir yana, ses kalitesinin düşüklüğü, tonlama ve vurgulama ile aktardığımız mesajlar büyük ölçüde yok olmaktadır. 100 yılı aşkın bir süredir telefon kullanıyor olmamıza karşın, önemli kararlar için "Bu iş telefonla olmaz" deriz. Bu sayede iletişim problemi aşılmaktadır.

Seyahat Masraflarından Tasarruf

Daha iyi iletişim kurmak için iş toplantıları kaçınılmazdır. Ama, bu aynı zamanda pahalı ve zaman alıcı bir yöntemdir. İş seyahatleri için yapılan harcamalar, her şirketin bütçesi içinde önemli bir kalemi oluşturmaktadır.

Zamandan Tasarruf

Zamanın verimli kullanılması, günümüz iş dünyasında artık bir zorunluluktur. Video Konferans sayesinde,

- Daha kısa zamanda çok sayıda toplantı yapılabilir,

- Karar verme süreçleri hızlanır,

- İş seyahatlerinin neden olduğu bedensel yorgunluğu ortadan kaldırdığı için iş verimi artar,

- Kilit pozisyondaki personelin üretkenliği artar,

- Takım çalışması pekişir,

- Toplantıların zaman planına uygun ve daha düzenli yapılması sağlanır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Video Konferansla Bölgeler Daha Yakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement