Women's Collection – İlkbahar/Yaz 2013 - Son Dakika
Güncel

Women's Collection – İlkbahar/Yaz 2013

Women\'s Collection – İlkbahar/Yaz 2013

Bu sezon; feminen ve göz alıcı Liu Jo Jeans koleksiyonu biraz Fransız Rivierası'ndan biraz da renkli ve neşeli Pop Art'tan etkileniyor.

24.06.2013 12:03  Güncelleme: 12:08

Koleksiyonun ikinci bölümünde ise bu şık havadan sıyrılan Liu Jo kadını daha bohem ve romantik bir havaya bürünüyor.

60'ların Saint-Tropez esintileri, feminen ruhu şık ve rahat bir tarzla birleştiriyor.

Vanilya, şeftali, mavi ve beyaz gibi yatıştırıcı ve pastel renkler; yeşil, pembe ve sarı gibi canlı renklerle kombinlenerek koleksiyondaki feminenlik vurgusunu ortaya çıkartıyor. Mavi tonları çizgilerle ve renk bloklarıyla şehirli görüntünün vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Gül kırmızısı ise trikolara ayrı bir sıcaklık katıyor.

Deri koleksiyonunda zencefil renkli süet ceket çekici ve agresif. Siyah deri ceket, fermuar detaylarıyla dikkat çekiyor. Sezonun yeni trend belirleyicisi ise şık kesimi ile ön plana çıkan yağmurluk. Streç viskoz trikolar; sorbe, gül kırmızısı ve maviyle canlanıyor. Gömleklerde ise maskülen Oxford kumaşlar broş ve fiyonk detaylarıyla romantikleştiriliyor.

Denim pantolonlar minimal fitlerle karakterize ediliyor. Standard, Skinny, Beat ve Rampy bottom-up modelleri hem feminenliğe hem de rahatlığa vurgu yapıyor. Liu Jo Jeans'in klasik yıkama teknikleri; feminen, vücudu saran ve ultra-strech kotlara uygulanıyor. Kotlar elegan zincirlerle tamamlanıyor ve şık detaylarla kombine ediliyor. Siyah yıkama kotlar yeniden revize ediliyor. Belde renkli bandanalar ve zarif detaylarla tamamlanıyor. Streç gabardin pantolonlar yazın canlı renkleriyle geri dönüyor. Deri etiket detayları rahat görüntüye anında şık bir hava katıyor. Bu sezonda kalp, kurdele, deri işlemeler ve renkli taşlar göze çarpıyor. Özellikle işleme detaylı gri kot gömlekler ve broş detaylı mavi kot gömlekler ön plana çıkıyor.

Canlı renklerle enerji patlamasına sebep olan bu koleksiyon Pop Art dünyasından ilham alıyor. Canlı renkler beyaz ve açık denim arka planında daha da göze çarpıyor ve renk bloklarını oluşturuyor.

Triko koleksiyonu bu sezon daha hafif. Mercan ve beyaz viskoz krepler, makrame detaylar göze çarpıyor. Çizgili trikolar yaz havasına uygun renkleri ile önemli parçalar arasında. Jarse elbiselerde hayvan baskıları grafiksel bir yaklaşımla yorumlanıyor. T-shirtler klasik Pop Art temasında: grafik baskılar, yazılar ve kolyeler; taş ve işlemelerle farklılaştırılıyor.

Oldukça hafif ve streç kotlar, feminen renkler ve değişik yıkama teknikleriyle farklılaştırılıyor. Markanın klasikleşmiş modelleri: Standard, Skinny, Slim Leg, Boot Cut, Beat ve High Waist. Kirli yıkama kotlarda, altın aksesuarlar ışıl ışıl parlıyor. Gri kotlar ise parlak taşlarla işleniyor. Kırmızı elma ve kırmızı deri etiketleri Bottom- Up modelinin Heritage kotlarına özel bir detay olarak göze çarpıyor. Kullanılan kumaşlar arasında küçük neon renk detaylarıyla zenginleşen streç gabardin ve bele bağlanan saten fularlar var. Yaz için tamamen yıkanmış kot modelleri de sunuluyor. Kısa kollu kot gömlekler gri ve mavi renk, muslin yaka ve kol detayları dikkat çekiyor.

Bu sezon ilk defa, Liu Jo Jeans Woman koleksiyonunda aksesuarlar tüm görüntüyü vurgulayan ve güçlendiren bir rol üstleniyor: alışveriş çantaları, yıkanmış deri clutchlar, rastgele boyanmış paşminalar, fularlar, deri kemerler ve hasır şapkalarla Liu Jo kadını SS13 sezonundaki görüntüsünü tamamlamış oluyor.

UPPER EAST SIDE GIRL

Hırslı,kendine güvenen, güçlü şehir kadını, geometrik çizgilerle uçuşan kumaşların arasındaki dengeyi kuruyor. Hem rahatlığından hem de şıklığından ödün vermiyor.

Spot ışıkları, eskitilmiş kotlarda… Zincirler, renkli şallar ve neon renkli dikişler kotlara ayrı bir hava katıyor. Bol paça pantolonlar; sert Biker, Beijing ve Mixed gibi feminen modellerde gabardine geri dönüş gözden kaçmıyor.

Chanel kesim deri ceketler koleksiyonda belirleyici rol alıyor.

Jarseler; ton-sur-ton dantel detayları, kontrast çizgiler ve boncuk işlemeleriyle daha da renkleniyor.

MIX AND MATCH STYLE

60'ların vintage havası, modernize edilmiş ve ışıltılı bir yorumla bütün temaya damgasını vuruyor.

Düzgün kesimler kadın silüetini ortaya çıkarıyor. Straplez tulumlar ve üstler, zincir ve boncuk detayları ile daha şık bir havaya bürünüyor. Düz kesim elbiseler, New York ve Shangay modeli yumuşak ve bol paça pantolonlar, rahatlığı ve asilliği birleştiriyor. Amazon serisi büyük cepli kargo pantolonlar ve uçuşan diz boyu etekler koleksiyona vahşi bir hava katıyor. Pantolonlara zincir detaylar ekleniyor. "Chanel" ceketin klasik formu farklı kumaş ve motiflerle değiştiriliyor. Kotlar normal veya biraz taşlanmış. Parlak renklerden şeftali pembesi gibi narin renklere kadar geniş bir renk yelpazesi var. Aksesuarlarda fiyonk ve kalpler, zincirler, şallar ve mücevher tadında düğmeler ön plana çıkıyor. Bluzlar, elbiseler ve tunikler daha sade ve rahat.

Koleksiyona şeftali pembesi, yosun yeşili, ekru, koyu gri, çin mavisi, açık gri ve beyaz tonları hakim.

ROMANTIC E PRECIOUS

Denim ve giyim koleksiyonunda kullanılan kumaş formları ve hacimleri romantik ve retro modun etkisinde. Romantik elbiselerin yırtmaçları feminenliğe vurgu yapıyor. Kotlarda solmuş,düzensiz boyama efektleri dikkat çekiyor. Elbise, üst ve eteklerde uçuşan kumaşlar; taş, işleme ve renkli zımba detayları ile zenginleştiriliyor. Renkli pantolonlar, kamuflaj baskılı kargo pantolonlar, kot tulumlar ve parkalar lüks detaylarla daha çarpıcı hale geliyor. İpek şallar kemer olarak kullanılıyor. Pantolonlardaki yenilik ise, tamamen beyazlatılmış kotlar ve yaz konseptine uygun cıvıl cıvıl renkler.

MYSTICAL TRIP

Bu temaya hakim olan açık renkler çiçek desenleriyle hareketleniyor. İkinci bir ten gibi vücudu saran aynı zamanda rahatlıktan da ödün vermeyen kıyafetler, net çizgilerle belirlenmiş zevkli bir gardırop oluşturuyor. Genel görünüm şehirli yaklaşımlarla folk stiline atıfta bulunuyor. Tema; seyahat ve keşif süreci üzerinden şekilleniyor. Değişik yerler keşfederken, içsel keşifle zenginleşen şehirli kadın; tarzını da geliştiriyor. Temanın en sofistike parçaları etekler ve uçuşan uzun elbiseler... Danteller, makrame örgüler, boncuklar, baskılar ve mücevher düğmeler koleksiyonu zenginleştiriyor.

Son iki temadaki renkler; kahve ve kırmızı tonları, limon sarısı gibi sıcak renkler ve vazgeçilmez siyah ve beyaz ikilisi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Women's Collection – İlkbahar/Yaz 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement