Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Malatya'da yaban hayvanları için doğaya yiyecek ve yem bırakıldı.

28.12.2013 14:24

Malatya'da yaban hayvanları için doğaya yiyecek ve yem bırakıldı.

Yoğun kış şartları nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanlarının hayatlarını devam ettirebilmeleri için gereken yemleri bıraktıklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürü Abdullah Koç yaptığı açıklamada, "Yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılamalarının zor olduğu kış aylarında yaban hayatını korumak amacıyla yemleme çalışmaları yapmaktayız. Bu kapsamda, yaban hayvanları yaşam alanlarına bin kilogram besi yemi, 150 kilogram sakatat, 250 kilogram kuru yonca bıraktık" ifadelerini kullandı.

"Bugün ise merkez Karagöz köyü mevkiinde 300 kilogram buğday, 250 kilogram kuru yonca ve 25 kilogram sakatat et parçası bıraktık" diyen Koç, "Yapılan çalışmanın amacı, kuşlar, memeliler ve yırtıcı hayvanların kış şartlarında beslenmelerini sağlamaktır. Biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere doğal değerlerimizin aktarılmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan, doğal hayatın sürdürülebilirliği adına yürütülen bu programda aktif rol alarak konuya hassasiyet göstermeleri istediklerini bildiren Koç, "Yaban hayatı yemleme çalışmasına katılarak, yaban hayvanlarının tabi yaşam alanlarında barınma, yaşama ve çoğalmalarına yardımcı olmalarını beklemekteyiz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement