Yağmur Altında Mehteranlı Eylem - Son Dakika
Güncel

Yağmur Altında Mehteranlı Eylem

Çağlayan Adliyesi önünde toplanan bir grup, maaşlarına zam talebinde bulunarak yağmur altında mehter takımının gösterisi eşliğinde eylem yaptı.

18.09.2014 15:31

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Katılım Büro Sen üyeleri, maaşlarına zam talebinde bulunarak protesto gösterisi düzenledi. Türk bayrağı açan grup, yağmurun altında mehter takımının gösterisi eşliğinde eylem yaptı. “Fazla mesai lütuf değil, haktır” yazılı döviz taşıyan grup üyeleri, şemsiyeyle yağmurdan korunmaya çalıştı. Çevrede bulunan vatandaşlar ise mehter takımlı eylemi ilgiyle izledi.

Sendika üyeleri adına açıklama yapan Gökhan Özkan, savcı ve hakimlere yapılan maaş iyileştirmesini desteklediklerini ancak yargı personelinin maaş haklarının da insanca seviyede olması gerektiğini savundu.

Yargı çalışanı haklarını mehteranlı bir eylemle savunmak istediklerini belirten Özkan, “ Osmanlı adaletini getirdik. En azından adalet istiyoruz. Mehteran yürüyüş tarzını bilirsiniz, iki ileri bir geridir ama yargı çalışanı hakları hep iki geri bir ileri. Bizler kesinlikle hakim ve savcılara yapılan zammı göz önüne almıyor, kendi maaşlarımızla kıyaslamıyoruz. Bizler hakim ve savcılarımızın maaşlarının ve özlük haklarının Avrupa standartlarında olmasını zaten istiyoruz. Ancak bizim ikinci bir isteğimiz de biz yargı personelinin maaşlarının ve diğer haklarının da en azından insanca yaşama sınırında olmasını temenni ediyoruz” dedi.Sendika üyeleri, daha sonra mehter takımıyla birlikte olaysız şekilde dağıldı.

 İSTANBUL

Yağmur Altında Mehteranlı Eylem
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yağmur Altında Mehteranlı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement