Kurumu ziyaret eden öğrencilere belediyecilik hakkında bilgi veren Beylikdüzü belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, insanlara hizmet etmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun adına önce Yakuplu İlköğretim Okulu ve Koç İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, öğrencilerin belediyecilik hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı. Öğrenciler yoğun ilgi gösterdikleri toplantılarda hem bilgi edindiler, hem de derslerinde kullanmak için notlar aldılar.
"BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL YANI İNSANLARA HİZMET ETMEK"
Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Yardımcısı Yalçın, görev ve sorumluluklarının Başkan Uzun tarafından belirlendiğini ve bu görevin 5 yıllık süre ile yapılacağını, belediyeciliğin en güzel yanının da insanlara hizmet ederek bir şeyler ortaya çıkarmak olduğunu dile getirdi.
Başkan Yardımcısı Yalçın, belediyenin görevlerini merak eden öğrencilere şunları söyledi: "Belediye, insan hayatının her bölümünde vardır. Altyapıdan, üstyapıya, çevreye sosyal ve kültürel yapıya kadar mahallin ortak ve müşterek tüm ihtiyaçlarını karşılamak başkanın görevidir.
"BELEDİYE BAŞKANLIĞI MESLEK DEĞİL, KAMU GÖREVİDİR"
Belediye başkanlığının bir meslek olmadığını dile getiren Yalçın, "Herkesin bir mesleği olduğu gibi bizlerin de bir mesleği var. Şu an bizim yaptığımız kamu yararına bir görev. Halkımız bu görevi bize vermeye devam ettiği sürece, bizler de halkımıza hizmet edeceğiz" dedi.
Öğrencilerin ziyareti hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Son Dakika › Güncel › Yalçın'dan Öğrencilere Belediyecilik Dersi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.