Yapışık Parmakları Ameliyatla Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yapışık Parmakları Ameliyatla Açıldı

Yapışık Parmakları Ameliyatla Açıldı
13.11.2013 12:12

Sivas'ta 4 yaşındaki Muhammed Eyyüp Eliş'in doğuştan yapışık olan el parmakları başarılı bir ameliyat ile birbirinden ayrıldı.

Sivas'ta 4 yaşındaki Muhammed Eyyüp Eliş'in doğuştan yapışık olan el parmakları başarılı bir ameliyat ile birbirinden ayrıldı.

Şarkışla İlçesi, Damlaca Mahallesi'nde yaşayan Zeynep-Hasan Eliş çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan Muhammet Eyyüp Eliş'in el ve ayak orta parmakları doğuştan yapışık olduğu için ailesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisine getirildi. Burada Doç. Dr. Hayati Öztürk tarafından muayenesi yapılan Muhammed Eyyüp Eliş'in ameliyata alınması kararlaştırıldı. Küçük çocuğun yapışık olan el orta parmakları yapılan başarılı ameliyat ile bir birinden ayrıldı. İlk olarak sağ eli ameliyat edilen Eliş'in, tedavisi tamamlandıktan sonra şimdi ise sol eli ameliyat edilerek parmaklar ayrıldı.

El parmakları yapışık olduğu için çocuğun ellerini saklamaya çalıştığını belirten annesi Zeynep Eliş, Hamileyken bana çocuğun özürlü dediler. Çok korktum. Ama doğduğu zaman özürlü olmadığını gördük. Sadece el ve ayak orta parmakları yapışıktı. Ameliyat ettirerek parmaklarını açtırdık. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Parmakları yapışıkken, çok zorlanıyordu. Özelikle sayı gösterme konusunda çok zorluk çekiyordu. Artık bu zorlukları çekmeyecek. Artık eli cebinde gezmeyecek. dedi. Muhammed Eyyüp Eliş'in sağlık durumunun iyi olduğu, önümüzdeki günlerde taburcu edileceği öğrenildi. Doktorlar, ayak parmaklarındaki yapışıklığın sorun oluşturmadığını belirterek, operasyona gerek görülmediğini de açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yapışık Parmakları Ameliyatla Açıldı - Son Dakika


Advertisement