Yargıtay, Başkan Kaynak'a Yarın Veda Edecek - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, Başkan Kaynak'a Yarın Veda Edecek

Yargıtay, Başkan Kaynak\'a Yarın Veda Edecek

Yargıtay, yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Başkan Nazım Kaynak'a yarın veda edecek Yargıtay, yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Başkan Nazım Kaynak'a yarın veda edecek.

03.05.2012 11:51

Yargıtay, yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Başkan Nazım Kaynak'a yarın veda edecek Yargıtay, yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Başkan Nazım Kaynak'a yarın veda edecek. Kaynak'tan boşalacak başkanlık koltuğu için 7 Mayıs Pazartesi günü 3 aday yarışacak.

Yaş haddinden 5 Mayıs'ta emekliye ayrılacak Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak için yarın Yargıtay'da veda töreni düzenlenecek. Yargıtay Başkanlığı için 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul adaylık dilekçelerini verdi. Yargıtay Başkanı Kaynak'tan boşalacak Yargıtay 1. Başkanlığı için 7 Mayıs Pazartesi günü sandık başına gidilecek. Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. İlk üç turda adaylardan biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek.

-ÇİFTE SEÇİM-

Yargıtay Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Erdal Sanlı da 26 Nisan'da yaş haddinden emekli oldu. Yargıtay Başkanlığının yanı sıra üyeler, 7 Mayıs Pazartesi günü yeni başkanvekilliği için de oy kullanacak. Başkanvekilliği koltuğu için ise Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Başkanı Mahmut Bilgen ile 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan yarışacak.

(YE/ZHR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yargıtay, Başkan Kaynak'a Yarın Veda Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement