Yargıtay, İşkence Davasında Cezayı Az Buldu, Tahrik İndirime İstemedi - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, İşkence Davasında Cezayı Az Buldu, Tahrik İndirime İstemedi

Yargıtay, İşkence Davasında Cezayı Az Buldu, Tahrik İndirime İstemedi

Adana'da, 5 yıl önce motosikletle babalarına çarparak yaralanmasına neden olmakla suçladıkları Abdullah Özder'i (19) kaçırıp, işkenceyle öldürdükleri ileri sürülen Bekir Güneş (37) ile ağabeyi Fadıl Güneş (44) verilen 25'er yıl hapis cezasını az bulan Yargıtay, tahrik hükümlerinin uygulanmamasını isteyerek kararı bozdu.

03.12.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, 5 yıl önce motosikletle babalarına çarparak yaralanmasına neden olmakla suçladıkları Abdullah Özder'i (19) kaçırıp, işkenceyle öldürdükleri ileri sürülen Bekir Güneş (37) ile ağabeyi Fadıl Güneş (44)  verilen 25'er yıl hapis cezasını az bulan Yargıtay, tahrik hükümlerinin uygulanmamasını isteyerek kararı bozdu.

Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü son sınıf öğrencisi Abdullah Özder, 21 Haziran 2010'da Yüreğir İlçesi'ne bağlı Camili Köyü'ndeki bir tarlada öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan soruşturma ve görgü tanıklarının ifadeleri üzerine Özder'in intikam uğruna, 3 Mayıs 2010'da motosikletiyle yaraladığı Necmettin Güneş'in (83) oğulları Bekir, Fadıl ve Ramazan Güneş (51) tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. 3 kardeş tutuklandı.

Güneş kardeşler hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sırasında sanıklar Bekir ve Ramazan Güneş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tahliye olduktan sonra yurt dışına çıkan, daha sonra da hakkında tutuklama kararı çıkartılıp cezaevine konan Bekir Güneş, suçlamayı kabul etmeyerek savunmasında şunları söyledi:

"Abdullah Özder'in babama çarpmasında da kasti bir şey yok. Bunun için kin olur mu? Hangi çağda yaşıyoruz. Sanayi sektöründe tanınmış bir esnafım. 20 kişi benim elime bakıyor. 2 öksüz çocuğu da okutuyorum. Olayı gerçekleştiren kardeşim Fadıl psikopat bir insandır. Keşke maktul öleceğine o ölseydi. Benim babam 5 yıl daha yaşasa ne olur. Bu durum için çok üzgünüm. Karşı tarafı da anlıyorum, canları yanmış, bizim de yansın istiyorlar ama ben suçsuzum. Ben yatarım cezayı çekerim ama dışarıda elime bakan 20 kişi var."

Sanık Ramazan Güneş ise olayla ilgisi olmadığını söyleyerek suçlamayı kabul etmedi.

SUÇUNU TİRAF ETTİ

Tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan Fadıl Güneş, olay öncesi Ali isimli bir arkadaşıyla alkol aldıklarını belirterek, "Daha sonra Adana Mobilyacılar Sitesi'ne gittik. Oraya gittiğimizde babama çarpan Abdullah Özder'i gördüm. Konuşmak için aracın yanına çağırdım. Bana küfredip cebinden bıçak çıkardı. Ben de araç içerisinde bulduğum levye ile eline vurdum. Yere düşen bıçağı aldım. Sonrasını hatırlamıyorum" diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fadıl ile Bekir Güneş'e tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak cinayet suçundan 20'şer yıl hürriyeti tahdit suçundan ise 5'er yıl hapis cezası verdi. Ramazan Güneş ise bütün suçlardan beraat etti.

TAHRİK UYGULANMASIN

Abdullah Özder'in ailesinin itirazı üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Ramazan Güneş yönünden verilen beraat kararını onadı. Yargıtay, Fadıl ve Bekir Güneş kardeşlerin aldığı hapis cezasını az bularak, tahrik indiriminin uygulanmamasını isteyerek kararı bozdu. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıkan Bekir Güneş, olayla ilgisinin olmadığını öne sürerken Fadıl Güneş ise cinayeti işlerken yanında Ali isimli bir arkadaşının bulunduğunu kardeşlerinin olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay, İşkence Davasında Cezayı Az Buldu, Tahrik İndirime İstemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement