Yarhisar Müze Gemisi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Yarhisar Müze Gemisi'ne Yoğun İlgi

Yarhisar Müze Gemisi\'ne Yoğun İlgi

Türkiye'nin ikinci su üstü savaş gemi müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni 7 yılda 160 bin 770 kişi ziyaret etti.

17.09.2013 14:00  Güncelleme: 14:03

Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni bu güne kadar 160 bin 770 kişi ziyaret etti.

ABD'de 1964 yılında inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk Donanması'na katılan Yarhisar'ın, 40 yıl "Keşif-Karakol" gemisi olarak yaptığı görevi 2004 yılında son buldu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasına da katılan ve Gölcük- Kavaklı sahilinde 2006'da karaya yerleştirilen gemi, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veriyor.

Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut, yaptığı açıklamada, günlük tutulan istatistiklere göre 2006'dan bu yana 160 bin 770 kişinin gemiyi ziyaret ettiğini söyledi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de Yarhisar Müze Gemisi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, yaz tatili döneminde öğrencilerin de gemiye büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Vatandaşların rahatça gezebilmeleri için giriş ücretini uygun seviyeye getirdiklerini dile getiren Ellibeş, "Kavaklı sahilini gezen, özellikle misafir vatandaşlarımız Yarhisar Müze Gemimizi de ziyaret ederek güzel anılarla ayrılıyorlar" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yarhisar Müze Gemisi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement