"Yarının Liderleri Zirvesi" - Son Dakika
Güncel

"Yarının Liderleri Zirvesi"

"Yarının Liderleri Zirvesi"

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, "Keşke CHP'de ben gibi, AK Parti içinde de Ertuğrul Günay gibi isimlerin sayısı artsa."

08.12.2012 16:39

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, "Keşke CHP'de ben gibi, AK Parti içinde de Ertuğrul Günay gibi isimlerin sayısı artsa. İşte o zaman güçlü bir Türkiye oluruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumları Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek gençlere yönelik "Yarının Liderleri Zirvesi", Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda 650 üniversite öğrencisinin katılımıyla yapıldı.

Zirvenin öğleden sonraki bölümünde, CHP İstanbul Milletvekili Tunay eğitim, siyaset ve iş hayatında edindiği deneyimleri, öğrencilerle paylaştı. Siyasete, 18 yaşında Anavatan Partisi'nde başladığını, üniversite hayatından sonra da siyasetten kopmadığını ve 30 yaşındayken CHP'den milletvekili seçildiğini belirten Tunay, hayatta bedelsiz hiçbir başarının bulunmadığını ifade etti.

Çalışmadan hiçbir şeyin elde edilemeyeceğine dikkati çeken Tunay, "Başarı, detaylarda gizlidir, başladığınız bir işi devam ettirmekte gizlidir. Lütfen konseydeki bu çalışmalarınızı kesintiye uğratmayın, devam ettirin" diye konuştu.

Tunay, güçlü bir Türkiye isteniyorsa, gençliğin tam donanımlı ve maneviyatlı olması gerektiğine işaret etti. Tunay, "Böyle olmak zorundayız. Böyle olmadığımız takdirde başarılı olma şansımız yok" dedi.

-"Türkiye'de belli şairler belli kesimlere ait"-

Faik Tunay, bir öğrencinin, "Bir CHP Milletvekili olarak AK Parti ile ortak çalışmalarda görev alıyor, konuşmalara katılıyorsunuz. Partinizden tepki almıyor musunuz-" sorusuna, merkez sağ tabandan yetiştiği için "Değişime karşı çıkan" parti tabanından zaman zaman tepkiler aldığını, ancak parti yönetiminden olumsuz hiçbir tepkiyle karşılaşmadığını söyledi.

Tunay, "Önemli olan, hoşgörü. Ben bunları görerek bu partiye geldim. Sonuna kadar da mücadeleye devam edeceğim. Keşke CHP'de ben gibi, AK Parti içinde de Ertuğrul Günay gibi isimlerin sayısı artsa. İşte o zaman güçlü bir Türkiye oluruz" diye konuştu.

Türkiye'de belli şairlerin, belli kesimlere aitmiş gibi yanlış bir tutum sergilendiğini belirten Tunay, "Türkiye ne zaman tam anlamıyla demokrat olur biliyor musunuz- CHP'li bir belediye, yaptığı bir parka 'Necip Fazıl', AK Partili bir belediye, 'Nazım Hikmet" ismini verdiği zaman. İşte o Türkiye'den korkmayın. İşte o zaman Türkiye normalleşmiş olur" dedi.

Tunay, " PKK'lı teröristlerle kucaklaşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve biri bağımsız, 9 BDP milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması" konusuyla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Farklılıklar en büyük zenginlik. Kimseyi Türk-Kürt diye ayrıma tabi tutmak diye bir şey yoktur. Devlet geçmişten bugüne fahiş hatalar yaptık. Ancak kimse kusura bakmasın. Seçilen milletvekili de olsa, teröristlerle kucaklaşması, toprağın altında yatan şehitlerin kemiklerini ve bu milletin yüreğini sızlatır.

Biz siyasiler kararlı olmazsak, sadece şehit cenazelerinde bir araya gelir, ayrıca bir çözüm bulmazsak, terör konusu çözülemez. Terör konusunda hepimiz suçluyuz, kararlılık göstermek zorundayız. Meclis çatısı altında her şeyin konuşulmasına evet, ancak bir teröristle kucaklaşmaya sonuna kadar hayır. Bunun bedeli neyse ödenir."

-MHP Ankara Milletvekili Topçu-

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu da "2025 Küresel Trendler ve Liderlik" konulu konuşmasında, 2025 yılına ilişkin ekonomik, sosyal, siyasi ve demografik öngörüleri anlattı. O yılda İran, Endonezya ve Türkiye'nin, gelişen ekonomisiyle Müslüman dünyasını şekillendirecek ülkeler olacağını söyleyen Topçu, 2025'de en önemli sorunun ise güvenli ve temiz enerji kaynaklarına ulaşım ile temel gıda ve temiz su kaynakları sorunu olacağını ifade etti.

Topçu, konuşmasına liderlik konusuyla devam etti. Liderliği oluşturan 4 parçayı sayan Topçu, "Liderlik bir süreçtir, etkiyi kapsar, grup içinde gerçekleşir ve hedef sürekliliği vardır" dedi. Liderliğin, son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda sadece doğuştan gelen değil, sonradan öğrenilebilen bir olgu olduğunu belirten Zuhal Topçu, "Biz üniversitede okurken 'Lider doğulur' denilirdi. Ancak şimdiki araştırmalar, 'Lider olunur" fikrini de ortaya atıyor" diye konuştu.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yarının Liderleri Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement