Yatırımlar Meyvesini Verecek Mi? - Son Dakika
Güncel

Yatırımlar Meyvesini Verecek Mi?

Yatırımlar Meyvesini Verecek Mi?

Urfa Valisi İzzettin Küçük, bin 700 yataklı şehir hastanenin temelinin atılacağını söyledi ve iki hastanenin de açılışa hazır hale geldiğini belirtti.

28.04.2015 11:25

2015 yılı 2. Dönem Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığındaki toplantıya ilçe kaymakamları ve kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılışı konuşmasına yapan Vali Küçük, Urfa'da yapımı devam eden ve fiziki gerçekleşmesi tamamlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Vali Küçük, "İlimizde devam eden 298 adet projenin toplam bedeli 6 milyar 850 milyondur. Proje bedelinin 4 milyar 346 milyon TL'si önceki dönem harcanmıştır dönem sonu itibariyle. Toplam nakdi gerçekleşme yüzde 84, 5'tir. 27 Nisan 2015 tarihi itibariyle toplam 298 adet projeden 65'i bitirilmiştir. Genel olarak ilimizdeki yatırımlar tarım, ulaştırma, sağlık, eğitim ve turizm sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Toplam proje bedelinin yüzde 27'si tarım, yüzde 12'si enerji, yüzde 11'i ulaştırma, yüzde 7'si turizm, yüzde 5'i eğitim, yüzde 3'ü sağlık, 33. 4'ü diğer kamu hizmetleri ve diğer sektörlere aittir. Yatırımlarımızın meyvesini aldığımız bir yıl olacaktır. Okullarımız, köprülerimiz, hastanelerimiz pek çoğunun açılışını yapacağız. Bir kısmının da temel atma törenini yapacağız. İlçelerimizdeki hastanelerin özellikle önemli bir bölümünün açılışı yapılacak. Suruç, Ceylanpınar onların temelini atacağız. Tahmin ediyorum, Suruç 5 Mayıs gözüküyor ama bakalım kısmet, hayırlısı. Ayrıca bin 700 yataklı devlet hastanemizin temelini atacağız. İki ayrı hastanemizi açılışa hazır hale getirmiş olacağız. Bunlardan bir tanesi biliyorsunuz üniversite hastanesi diğeri de Eyyübiye'deki hastanemiz" şeklinde konuştu.

BALIKLIGÖL DEVLET HASTANESİ KAVŞAĞINA U DÖNÜŞÜ

Koordinasyon kurulu toplantısına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ise belediyenin yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Kırıkçı, Göbeklitepe'ye araç tahsisi yapmayı düşünüp düşünmedikleri şeklindeki bir soruya talep gelmesi halinde konuyu değerlendireceklerini kaydetti. Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde bulunan kavşakla ilgili ambulans ve araçlardan yaşanan kavşak sıkıntısını soran Şanlıurfa Sağlık İl Müdürü Erdoğan Duran'a Kırıkçı, "Onunla ilgili projemiz hemen hemen hazır. Kısaca özetlemek gerekirse sizin otoparkın oradaki minibüslerin durağını biraz daha ilerideki boşluğa alıyoruz. Bir defa o koridoru rahatlatıyoruz. Bir de U dönüşü yapıyoruz. Oranın projesi bitti. Uygulama için de ihale yapılıyor. Bu döndükten sonra da Piazza AVM'ye de yine güvenli bir giriş veriyoruz. Buradan gelen araçların büyük bir çoğunluğunu Piazza oluşturuyor. U dönüşü yaptığımız zaman Piazza'ya giriş vermediğimiz zaman bir fayda sağlamayacak, yine göbeği kullanıp öbür tarafa geçmeye çalışacak. Bunu böyle planladık, inşallah önümüzdeki günlerde uygulayacağız" diye ifade etti.

HASTANENİN TESLİM TARİHİ 23 MAYIS

Toplantıda Harran Üniversitesi'nin 26 proje yürüttüğünü belirten Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni, bu projelerin 17'sinin eğitimle ilgili olduğunu kaydetti. 26 projeden 16'sının tamamladığını belirten Yeni, toplam proje bedeli için 504 milyon TL'lik bir ödenek ayrıldığını ve bunun 382 milyon TL'sinin harcandığını dile getirdi. Projelerde yüzde 70'lik bir fiziki gerçekleştirme yaşandığına dikkati çeken Yeni, yapımı son aşamaya gelen hastaneyle ilgili bilgi verdi. Yeni, "Hastanemizde şu anda yüzde 97 gibi bir fiziki gerçeklememiz var. Mayıs 23 itibariyle teslimi söz konusu. Sağlık Bakanlığıyla afiliasyon görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer hızla netleşmesi dikkate alınsa hızlı bir şekilde mefruşatı sağlanır" dedi. Hastanenin mefruşatı için ellerinde ödeneğin olduğunu belirten Yeni, afiliasyon netleşmediği için harcama yapamadıklarını belirtti. Bir hafta, 10 gün içerisinde bunun netleşmesi halinde mefruşat alımlarına başlanacağını kaydeden Yeni, hastanenin açıldıktan sonra oluşabilecek yol ve trafik sorununa dikkat çekti. Yeni, "Belediyemizin Mardin yolundan başlayıp üniversitemize kadar gelen 1,5 kilometrelik bir yolu vardı. Bu yolun stabilizasyonu tamamlandı. Bunun da hastane açılana kadar asfaltlanması gerekiyor" dedi. Hastanenin yolunun genişletilmesi veya hastane önüne bir kavşağın yapılması gerektiğini kaydeden Yeni, üniversitenin yaşadığı içme suyu sorunun yeniden gündeme getirdi.

Toplantı, daha sonra diğer kurum temsilcilerinin kurumlarıyla ilgili yürüttükleri faaliyetlerin sunumuyla sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yatırımlar Meyvesini Verecek Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement