Yedinci Tüp Bebek Denemesinde 46 Yaşında Anne Oldu - Son Dakika
Güncel

Yedinci Tüp Bebek Denemesinde 46 Yaşında Anne Oldu

Yedinci Tüp Bebek Denemesinde 46 Yaşında Anne Oldu

Antalya'da 7 kez tüp bebek tedavisi gören Aysel Akyüz, 46 yaşında aynı yöntemle anne oldu.

02.07.2012 13:47

Antalya'da 7 kez tüp bebek tedavisi gören Aysel Akyüz, 46 yaşında aynı yöntemle anne oldu.

Antalya'da yaşayan Aysel-Fatih Akyüz çifti, 2003 yılında dünya evine girdi. Hamile kalamayan Aysel Akyüz, 2004 yılında tanısal laparoskopi işlemi yaptırdı. Tedavi sırasında Akyüz'ün nörol tüpleri tamamen kapandı. Doktorlar tarafından Akyüz'e çocuk sahibi olmanın tek yolunun tüp bebek tedavisi olduğu belirtildi. Bunun üzerine yeni evli çift, 6 kez tüp bebek denemesi yapmasına rağmen her defasında olumsuz sonuçlandı. Umutları tükenen Aysel-Fatih Akyüz çifti, Çocuk Esirgeme Kurumu'na evlat edinmek için başvuruda bulundu. Daha sonra Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran çift, burada yedinci kez tüp bebek tedavisi olmak istediklerini belirtti. Yapılan değerlendirme ve tedavi sonrası Aysel Akyüz yedinci tüp bebek denemesinde çocuk sahibi oldu.

Çocuğuna "Defne" ismini veren anne Akyüz, geçirdiği başarısız tüp bebek denemelerinden sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını, şimdi ise çok mutlu olduğunu belirtti. Akyüz, "46 yaşındaydım ve geçirdiğim 6 tüp bebek denemesi de başarısız olmuştu. Evlatlık edinmek için Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurmuştum. Başka bir merkezde dondurulan 6 embriyom ile Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz'ın kapısını çaldığım günü dün gibi hatırlıyorum. Aslında yeni bir hayal kırıklığına hazırdım. Tedavim başarılı oldu. Önce anne olacağım müjdesini, sonra da kızımı kucağıma aldım. Şimdi yıllar boyu özlemini çektiğim, beklediğim bebeğimi kucağımda tutuyor olmak tarif edilemez bir duygu. Gerçekten çok mutluyum" dedi.

Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz ise, yasal olarak tüm embriyoların transferinin mümkün olmadığını ve bu nedenle hastanın getirdiği 6 embriyo arasından en uygun olanının seçimine büyük önem verdiklerini söyledi. Op. Dr. Aydınuraz, "Teoride 40 yaşından sonra gebelik ihtimallerinin çok hızlı bir düşüş gösterdiğini ve 44 yaşından sonra ise bir gebelik elde edilemeyeceğini biliyoruz. Ancak pratik bunu göstermiyor. 44 yaş üstü pek çok gebelik elde edebiliyoruz. İleri yaş anne baba adaylarına ihtimalleri gerçekçi olarak anlatıyoruz. İyi kalitede bir embriyonun varlığında gebelik ihtimalinin olacağını söylüyoruz. İleri yaş hastalarımızla özel olarak ilgileniyor, onlar için özel yumurta geliştirici protokolleri uyguluyoruz" ifadesini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yedinci Tüp Bebek Denemesinde 46 Yaşında Anne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement