Akbank Sanat, 17 Aralık 2014 – 21 Şubat 2015 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturduğu yeni sergisi "Dijital Sonrası Tarihçeler: 1960'lar ve 1970'lerin Medya Sanatından Kesitler" ile dijitalin hayatımıza gerçekten ve çıkmamak üzere girişinden bugüne yaşamımızdan tarihçeler sunuyor. Sergi, 1960'lar ve 1970'lerden başlayarak her bir etkinlik, her bir araştırma ya da sanat ürünüyle yazılan ve günümüzde yaşadığımız paradigmanın parçaları olan tarihçeleri bugünden bakarak okumaya çalışıyor.
Dijital Sonrası'nın dijitalden sonra gelecek olan bir paradigmaya işaret etmediğini belirten küratör Ekmel Ertan sergi ile ilgili değerlendirmesinde; "Tam tersine bu sergi, dijital teknolojilerin sıradanlaştığı, gündelik hayatımıza ve kültürümüze yerleştiği ve normalimiz haline geldiği bugüne işaret ediyor. Dijitalin devrim sürecini tamamlayıp gündelik hale geldiğini işaret ediyor. Son 30 yılda dijitalin hayatımızı değiştirmesini bir yandan şehvetle katılarak ve onaylayarak yaşadık. Öte yandan da eleştirel sanat işleri ve kuramlar üreterek, tepki vermeye çalıştık. Ne var ki, artık eleştirdiklerimiz, onayladıklarımız ve hatta farkına bile varmadıklarımız her ne ise oldu, şimdi onlarla yaşıyoruz" diyor.
Serginin parçası olan Off-Line Medya Köşesi, sergilenen dönemi bütünün içerisinde doğru konumlandırmaya yardım etmenin ötesinde; sağladığı kaynak ve etkinliklerle bir buluşma, çalışma ve değiş-tokuş alanı yaratmayı hedefliyor. Kitaplar, kataloglar, erişilmesi kolay olmayan dergiler, zaman çizelgesi ve online arşiv sergi süresince Off-Line Medya Köşesi'nde, sonrasında ise Akbank Sanat Kütüphanesi'nde kalıcı bir kaynak olarak sanatseverlerle buluşacak.
Sanat izleyicileri, araştırmacılar ve öğrencilere yararlanabilecekleri bir kaynak ve buluşma noktası sunan Off-Line Medya Köşesi'nde; her çarşamba 19:00-21:00 arasında misafir konuşmacıların katılacağı sohbet ve atölyeler gerçekleştirilecek.
Son Dakika › Güncel › Yeni Medya Sanatı Akbank Sanat'ta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?