Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasını sağlamak amacıyla "Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimi" devam ediyor. İhracat kadar eğitimin de asli görevleri arasında olduğunu belirten Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB)Başkanı Selahattin Kaplan Dünya'da ve Türkiye'de söz sahibi olan Gaziantep halı sektörüne yeni yetenekleri kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.
Sektörün genç ve yetenekli tasarımcılara ihtiyacı olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan bu anlamda birlik olarak belirli aralıklarla eğitim projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Dünya'da ve Türkiye'de halı sektörünün lideri olan Gaziantep'te bu başarıyı devam ettirebilmek adına daha çok vasıflı elemana ihtiyaç duyulduğunu belirten Kaplan "Gaziantepli halı üreticisi sektörün bel kemiği durumundadır. Bizler yaptığımız başarılı ihracatların yanı sıra yakaladığımız bu başarıları nasıl daim kılabileceğimizi de planlamalıyız. Sadece üretim ve ihracat odaklı değil temelde bizlere katkısı olan elemanlarımızın da vasıflı ve hayal gücü geniş, trendleri takip eden eleman olmalarını sağlamalıyız. İşte bu yüzden birlik olarak Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında belirli aralıklarla sektörümüzü yakından ilgilendiren kurslar açmaktayız. Bu kurslar neticesinde Gaziantep'in halı sektörü için alanında yetişen vizyon sahibi başarılı tasarımcılar yetişmiş oluyor. Bu da sektörel istihdama ve halı tasarımlarına yeni soluk kazandırmak anlamına geliyor" dedi.
ALANINDA YETİŞMİŞ ELEMAN İŞSİZLİK PROBLEMİYLE KARŞILAŞMAZ
Günümüz şartlarında tasarım dalında iş gücü talebinin yüksek olduğunu hatırlatan Kaplan şöyle devam etti "Tasarım alanında güzel sanatlar mezunu elemanlar sektörde fazlasıyla rağbet görüyorlar. Eğer gençlerimiz eğitimlerini bu yönde tamamlamışlarsa ve kendilerini geliştirmeye devam etmişlerse ilerleyen zamanlarda işsizlik gibi bir sorunla karşılaşmayacaklarına inanıyorum. Öte yandan bizlerde bu anlamda hayata geçirdiğimiz eğitim projeleri ile hem yüksek öğrenim göremeyen gençlerimize, hem de alanında üniversite eğitimi almış gençlerimize eşit şartlarda teorik ve pratikte eğitimler vererek onların iş hayatına daha çabuk atılmalarını sağlıyoruz."
İNSANA YATIRIM UZUN SOLUKLU BİR MESELE
Üreticinin en büyük sorunlarından birisinin yetişmiş ara eleman sorunu olduğunu vurgulayan Kaplan üyelerinin problemlerini çözme noktasında öz veriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Kaplan"Bizim elimizde teknolojik makinelerimiz var, üretim için tesislerimiz var, 150 halı üreticisi ihracat yapıyor, genç bir nüfusumuz, aslında iyi yetişmiş bir insan gücümüzde var. Her ne kadar yetişmiş ara eleman bulmakta sıkıntı yaşasak ta insana yatırım yapmanın önemini eskisine göre çok daha kavramış görünüyoruz. İlerleyen yıllarda üreticimizin hiç kuşkusu olmasın yetişmiş ara eleman sorunu yok denecek kadar azalmış olacak. Hayata geçirilen eğitim projeleri bu anlamda önemli katkı sağlıyor. İnsana yatırım uzun soluklu ve teknik bir mesele. Bu sebeple sabırlı olmak lazım. Bizler üreticimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye ve çözme noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kentimizde ki yetişmiş ara eleman sıkıntısının çözüm olacak projeleri de hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. .
EĞİTİM SONUNDA KURSİYERLER FİRMALARLA GÖRÜŞTÜRÜLECEK
GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer GAİB Hizmet binasında sürdürülen eğitim hakkında bilgiler almak ve verilen eğitimi yerinde incelemek için bir de ziyaret gerçekleştirdiler. Kursiyerlerle sohbet eden Kaplan onlara sektörde tasarım alanında başarılı olabilmeleri için önemli nasihatlerde bulundu. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen eğitim programında "Makine Halıcılığı ve Teknolojisi", "Malzeme Bilgisi" ve "Tasarım Yazılımlarını Kullanarak Desen Tasarımı" yanı sıra uygulamaya yönelik olarak "İşletme Eğitimi (Fabrika Ziyareti)" ve "Firma Tasarımcıları ile Çalıştaylar" yer alıyor. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından finanse edilen eğitim için katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Haftada 5 gün, günde 8 saat ve toplam 3 ay olarak devam edecek olan eğitim programı sonrasında başarılı olan kursiyerlere katılım belgesi verilecek ve GAHİB üyesi firmalarla kursiyerlerin tanışması sağlanacak.
Son Dakika › Güncel › Yeni Yetenekler Yetişiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?