Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), terör örgütü DAEŞ ve Nusra Cephesi'nin, Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda suç işlediğini söyledi.

07.04.2015 16:28

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), terör örgütü DAEŞ ve Nusra Cephesi'nin, Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda suç işlediğini söyledi.

FKÖ Yönetim Kurulu Üyesi ve Mülteci Dairesi Başkanı Zekeriya el-Ağa, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, DAEŞ ve Nusra Cephesi'nin, Yermuk kampındaki Filistinlilere yönelik "çirkin suçlar" işlediğini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne acil müdahale çağrısı yaptı.

Suriye yönetimiyle bağlantıya geçmelerinin ardından kampın kuzey bölgesinde yolun açılmasıyla 2 bin 500 Filistinlinin güvenli geçişinin sağlandığını aktaran Ağa, "Yermuk Mülteci Kampı'nda, batı ve güney bölgelerini kontrolü altında tutan DAEŞ, kendi unsurlarını korumak için Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanıyor" dedi.

Konuya ilişkin uluslararası taraflarla görüşmelerinin devam ettiğini ve şiddetli çatışmaların sürdüğü kampa gıda ve ilaç yardımının ulaştırılması için güvenlik koridoru açmaya çalıştıklarını kaydetti.

BM Güvenlik Konseyi'nin, kamptaki sivillerin korunması ve güvenli bir şekilde çıkarılması konusunda yaptığı çağrıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağa, "Filistinliler, Suriye'de yaşananlara müdahil değil ancak mülteci kamplarında bulunan silahlı gruplar, arkalarındaki devletlerin hedeflerini gerçekleştirmek için çabalayarak, burada yaşayan Filistinlileri vatanlarına dönüş haklarından mahrum bırakmaya çalışıyor" diye konuştu.

Başkent Şam'ın 10 kilometre güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, ülkedeki iç savaş öncesinde 180 bini Filistinli olmak üzere yaklaşık 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin civarında olduğu bildiriliyor.

DAEŞ militanlarının çarşamba günü kampı basmasının ardından, aralarında Eknaf Beyt el-Makdis ve Filistin Halk Komiteleri güçlerinin de bulunduğu gruplar ile terör örgütü üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son çatışmalar, rejimin ablukası nedeniyle zaten zor koşullar altında olan kampta büyük bir insani krize yol açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement