Yılın En Çok Ses Getirecek Projesi MARS, Nat Geo'da - Son Dakika
Güncel

Yılın En Çok Ses Getirecek Projesi MARS, Nat Geo'da

Yılın En Çok Ses Getirecek Projesi MARS, Nat Geo\'da

"Mars'a insanlar ilk kez ayak bastığında bu an teknoloji, felsefe ve tarih açısından şu ana kadara yapılan her keşiften bir adım ileride olacak çünkü o andan itibaren artık tek bir gezegende yaşayan bir tür olmayacağız."

03.08.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-Stephen Petranek, "How We'll Live on Mars" kitabının yazarı

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL, TELEVİZYON TARİHİNİ MARS İSİMLİ GLOBAL PROJESİYLE DEĞİŞTİRİYOR

Güneş sistemimizdeki gezegenlerin içinden hiç biri Mars kadar hayal gücümüzü cezbetmedi. İnsanoğlunu Mars'a göndermek bilimin en saygın isim ve kurumlarının modern bir "uzay yarışına" girmesine sebep oldu, popüler kültüre Andy Weir imzalı Marslı gibi kült filmleri ve çok daha fazlasını kattı.

Şimdi ise Nat Geo Oscar ve Emmy ödüllü yapımcı Brian Grazer, Ron Howard ve Emmy ödüllü yapımcı Justin Wilkes ve Dave O'Connor ile güçlerini birleştirerek MARS serisi ile izleyicileri uzayın ve Mars'ın bilinmeyen noktalarına götürüyor.

Kasım ayında, 171 ülkede 45 ayrı dilde National Geographic Channel'da ilk kez yayınlanacak olan MARS hem gelecek hem de günümüz tarihinde geçiyor. Bu özel seri, uzun metraj kalitesinde görüntüleri, görsel efektleri ile belgesel ve televizyon tarihe geçecek bir yapım olarak insanoğlunun Mars'a olan yolculuğunu ekranlara taşıyacak. 6 bölümden oluşan seri 2033'te yolculuk yapacak ekibin ilham veren hikayesini kurgu ile anlatacak.

Bu eşsiz hikayenin başlangıç noktası 2033 yılı, MARS'a giden ilk ekiple beraber yola çıkıyoruz. Uzun metraj film kalibresindeki görsel efektler ve drama elementleriyle donatılan bu seride, kızıl gezegen ile ilgili soruların cevapları belgesel gerçekliğiyle cevaplanıyor ve 2033'te yapılacak bu yolculuğu planlayan ve mümkün kılacak olan bilim insanları ve kaşiflerin röportajlarıyla gerçekler aydınlatılıyor.

MARS'a Yapılacak İlk İnsanlı Yolculuk

Serinin senaryolu kısmı MARS'a gidecek ilk ekibin Daedalus isimli uzay aracı ile yola çıkış hikayesine odaklanıyor. 6 tane deneyimli ve dikkatle seçilmiş kıdemli astronot tarihi yolculuğu gerçekleştirecek. Dünya'nın farklı yerlerinden seçilen bu astronotları Ben Cotton, Jihae, Alberto Ammann, Clementine Poidatz, Sammi Rotibi, Anamaria Marinca ve Olivier Martinez canlandıracak.

Daedalus Mars'a başarılı bir şekilde iniş yaptıktan ve operasyonun temelleri atıldıktan sonra Cosima Shaw'ın canlandırdığı ingiliz nükleer fizikçi Leslie Richardson dünyaca ünlü deneysel botanist olan eşi John Light'ın canlandırdığı Dr. Paul Richardson ile ikinci fazı başlatıyor.

Prodüksiyon ekibinin pek çok uzman, pek çok sektör ve bilim insanıyla çalışarak gerçek bilim verilerine dayanarak yarattığı hikayede kurgusal olarak işlenen senaryo bilimsel açıdan her noktayı dolduracak şekilde yazıldı. Eski bir NASA astronotu olan Dr. Mae Jemison ise oyuncularla birebir çalışarak rolleri için gerekli hazırlıkları yapmalarına yardımcı oldu.

Her bir adımı uzmanlarca plananan seride, görsel dünya, kostümler, özel ekipmanlar ve görsel efektler tamamen gerçekte olduğu gibi tasarlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın En Çok Ses Getirecek Projesi MARS, Nat Geo'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement